Görüş Bildir
Haberler
FIFA Başkanı Blatter'e İngiliz Komedyen Brodkin'den Dolarlı Protesto

FIFA Başkanı Blatter'e İngiliz Komedyen Brodkin'den Dolarlı Protesto

ATKN
20.07.2015 - 16:55 Son Güncelleme: 20.07.2015 - 17:55

FIFA Başkanı Sepp Blatter basın toplantısı düzenlediği sırada şok bir protestoyla karşılaştı. İngiliz komedyen Lee Nelson, FIFA Başkanı Sepp Blatter'ın üzerine sahte para attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Protesto sonrası kısa bir şok yaşayan Blatter, bir süre konuşmasına devam etti. Konuşmasını erken bitiren Blatter'in ardından basın toplantısı iptal edildi.

FIFA'daki yolsuzluk gözaltıları

Geçtiğimiz aylarda Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kongreye hazırlanan FIFA’ya yolsuzluk ve rüşvet operasyonu düzenlemişti. Yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla yedisi üst düzey yönetici olmak üzere on iki kişi göz altına alınmış ve daha sonra FIFA Başkan Yardımcısı Jack Warner 395 bin dolar karşılığı kefaletle serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında, FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb, eski FIFA Başkan Yardımcısı Eugenio Figueredo ile FIFA yetkilileri Jose Maria Marin, Eduardo Li, Rafael Esquivel, Julio Rocha ve Costas Takkas bulunuyordu.

 Zürih'te düzenlenen operasyonla, 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında 'kara para aklandığı' gerekçesiyle açılan soruşturmanın gölgesinde 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra, istifa edeceğini açıklamıştı.

Dunya.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0