Görüş Bildir
Haberler
Fidel Castro'nun Ölümünü Sokakta Kutladılar

etiket Fidel Castro'nun Ölümünü Sokakta Kutladılar

Onedio Medya
26.11.2016 - 15:52

Dünya liderleri Küba devriminin lideri Fidel Castro’nun yaşamını yitirmesi üzerine taziye mesajları yayınlarken ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan bazı Kübalılar, Castro'nun ölümü karşısında kutlamalar yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya liderleri Küba devriminin lideri Fidel Castro’nun yaşamını yitirmesi üzerine taziye mesajları yayınlarken ABD’nin Florida'nın 'Little Miami' bölgesinde yaşayan bazı Kübalılar, Castro'nun ölümü karşısında sokaklara döküldü.

Kutlama yapan Kübalılardan biri başkan seçilen Donald Trump'ın maskesini takarken bir diğer göstericinin “Şeytan, Fidel artık senindir. Ona hak ettiği gibi davran, huzur içinde dinlenmesine müsaade etme' yazılı bir pankart taşıdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küba'da yaşayan halk ise yas tutuyor. Castro'nun ölümüne üzülen Kübalılar, 'Generalin ölümü beni şaşırttı. İnanamıyorum çünkü çok güçlü bir adamdı' ve 'Küba'daki herkes için bu korkunç bir haber. Haberi dinlemek çok zordu' gibi yorumlar yaptı.

Putin: Rusların kalbinde sonsuza kadar yaşayacak

Putin: Rusların kalbinde sonsuza kadar yaşayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Küba halkına ve hükümetine başsağlığı diledi. Kremlin Basın Servisi Devlet Başkanı'nın açıklamalarına şu şekilde yer verdi:

'Size ve Küba halkına lideriniz ve kardeşiniz Fidel Castro'nun hayatını kaybetmesi sebebiyle başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Bu önemli devlet adamının adı yeni dünya tarihinin sembollerinden birisidir. Onun ve müttefiklerinin kurduğu özgür ve bağımsız Küba uluslararası topluluğun etkili üyesi haline geldi ve birçok ülke ve halk için örnek teşkil etti.'

Putin, Fidel Castro'nun Rusya ve Küba'nın ilişkilerinin gelişmesine ve tüm alanlarda kurulan sıkı stratejik işbirliği bağlarına sağladığı ciddi katkıya dikkat çekti ve Küba'nın liderini Rusya'nın güvenilir dostu olarak adlandırdı.

Putin şu şekilde devam etti:

'Bu güçlü ve bilge insan geleceğe her zaman kendinden emin bir şekilde baktı. O bir politikacının, vatandaşın ve vatanseverin yüksek ideallerine sahipti ve yaptığı işe tüm hayatını adadı. Onunla ilgili anılar Rus vatandaşlarının kalplerinde sonsuza kadar yaşayacak. Castro'nun ailesine bu yeri doldurulamayacak kayba karşı güçlü durmalarını diliyorum.'

Dışişleri, Castro'nun “Başka türlü bir dünya mümkün” sözünü hatırlattı

Dışişleri, Castro'nun “Başka türlü bir dünya mümkün” sözünü hatırlattı

Türk Dışişleri Bakanlığı da yayınladığı mesajda Castro'nun “Başka türlü bir dünya mümkün” sözlerine atıfta bulunarak şu ifadeleri kullandı: 

'Küba Devrimi’nin efsanevi lideri Fidel Castro’nun ölümü büyük üzüntü ile karşılanmıştır. Siyasi tarihe derin izler bırakan ve ülkesinde sağlıktan eğitime, sanattan bilime pek çok alanda köklü reformlar gerçekleştiren Fidel Castro, Küba’daki genç kuşaklara yol gösterecek değerleri ve idealleri miras bırakmıştır. 

Hayatını adadığı mücadele sadece Küba’da değil, tüm dünyada yankı bulmuş ve farklı siyasi kamplarda dahi saygınlık uyandırmıştır. Küresel adaletsizliğe karşı çıkmış, daha eşitlikçi ve dayanışmacı bir dünya kurulması için çalışmıştır. “Başka türlü bir dünya mümkündür” sözleri de, hangi siyasi görüşten olursa olsun, bugün Latin Amerika’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya, milyarlarca insanın ortak özlemini yansıtmaktadır. 

1996 yılında Habitat toplantısı için İstanbul’a gelen Fidel Castro’ya halkımız tarafından gösterilen ilgi ve sevgi hala hatırlanmaktadır. 

Fidel Castro’nun ailesine ve dost Küba halkına taziyelerimizi sunuyoruz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu da mesajını Twitter üzerinden verdi: Tarih seni asla unutmayacak

Meksika Devlet Başkanı, "Küba devrimi lideri ve 20. yüzyılın simgesel referansı Castro'nun ölümü nedeniyle yastayım" dedi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da; "Fidel yaşam için mücadele eden ölümsüzlerin arasına katıldı. Zafere kadar daima" dedi

Donald Trump'ın TSİ 16.10'da paylaştığı, bir hayli geç gelen "Fidel Castro öldü!" mesajı ise şaşkınlık yarattı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
336
138
77
34
17
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Atatürk'ün ölüm yıldönümünde sevinen kabrini yıkacağız diyen Türkler= Fidel ölünce elinde Amerikan bayraklariyla bira içip kutlama yapan Kübalılar.

Pasif Kullanıcı

Niye kutladıklarını da söyleyeyim. Bunlar Küba'dan kaçanların çocukları. Fidel Castro Küba ekonomik krize girince ülke dışına kaçma girişimlerinin artması üz... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

cok dogru kenks, Kuba halkini somuren amerikan kopeklerinin tohumlari bunlar

Mehmet Cepik

Bazi comarlar Küba ve Castro hakkinda hadleri olmadan havlamislar..Dersin ki, gitmis görmüsler.. Aslinda hazmedemedikleri sey, baskentlerinde LAIK CUMHURIYET... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Aynen öğle. Orospu çocuğu Batista varken ülke Amerikan'ın köpeğiydi. Amerikanların çıkarına uyduğu için %5'lik Amerikancı kesim ülkenin %95'ine tekabül eden ... Devamını Gör