Görüş Bildir
Haberler
Fethullah Gülen'den Operasyona İlk Tepki

Fethullah Gülen'den Operasyona İlk Tepki

adem kara
15.12.2014 - 13:50 Son Güncelleme: 15.12.2014 - 14:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen, internet sitesi herkul.org'da yayınlanan son sohbetinde, Türkiye'de dün İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonu eleştirdi. Fethullah Gülen, 'Demek ki doğru yoldasınız' başlıklı sohbetinde 'Firavunların akıbeti bellidir' dedi.

'Herkes kendisini bir firavun gibi zannetmeye başlar ve onların akıbetinin ne olduğu da bellidir. Bütün firavunlar hiç ummadıkları bir yerde, çok zayıf gördükleri bir yerde 'Derdest edeceğim işini bitireceğim, boğacağım, ezeceğim' dediği yerde ezilivermişlerdir' diyen Gülen, sözlerini şöyle sürdürdü:

' 'Ben yaptım. Ben ettim. Başkaları benim yaptıklarımın rüyasını bile görmemiştir. Benim yaptığım bu işi ayakta alkışlamazsan ben seni de fişlerim!' mülahazalarına kapılırsanız -Allah muhafaza- nankörlüğe düşmüş olursunuz.'

Operasyonda haklarında gözaltı ve yakalama kararı bulunan 31 şüpheliden 27'si gözaltına alındı. Bu kişilerden beşi serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlar daha önce Samanyolu TV'de yayınlanan 'Tek Türkiye' dizisinin ekibinden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy ve Makbule Çam Elamdağ ile Zaman gazetesi yazarı Ahmet Şahin.

Son olarak ise Zaman gazetesinin eski yazarlarından Hüseyin Gülerce Yalova'dan İstanbul'a gitti ve Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veriyor.

'Dünün zalimi yarının mazlumu olabilir'

Öte yandan, Ankara Barosu da dünkü operasyonla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Çok değil bundan bir iki sene öncesine kadar, köşelerinden operasyon planlayanların, parmakla işaret edip 'Bunu da alın' diyenlerin, gazetelerinde 'Onlar gazetecilik faaliyetinden tutuklanmadılar' diye manşet atanların, bugün hukuk devletine ne kadar ihtiyaç duyduklarına tanıklık ediyoruz.'

'Bu süreçte tek umudumuz, hukuk devleti olmadığı sürece, dünün zaliminin yarının mazlum olabileceğini herkesin fark etmiş olmasıdır.'

Yeni Şafak temsilcisinden eleştiri

Yeni Şafak temsilcisinden eleştiri

Bu arada, hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinin Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi de bugünkü yazısında operasyonu eleştirdi.

Selvi'nin 'Tek kelime ile yanlış' başlıklı yazısında şu satırlar yer aldı:

'Bu operasyonu yapanlar nasıl bir algı yönetimine hizmet ettiklerinin farkında mı? Yaptıkları Türkiye’yi dünyaya rezil etmekten başka bir işe yaramadı.'

'Dikkat ederseniz bir süreden beri paralel yapıya ilişkin yazılar yazmıyorum. Çünkü geçmişte Ergenekon’da olduğu gibi şimdi de paralel yapı diye bir çuval açıldı içine herkes doldurulmak isteniyor. Bunun paralel yapıyla mücadeleye zarar verdiğine inanıyorum. Ve buna karşı çıkıyorum.'

'Çok açık ve net olarak belirtmek istiyorum ki, Zaman Gazetesi basılarak Ekrem Dumanlı'nın, STV'den Hidayet Karaca’nın alınması yanlış. Kim yaparsa yapsın yanlışa itiraz ediyorum.'

'Örgütsel yapı' suçlaması

'Örgütsel yapı' suçlaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler hakkında, 'Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp, örgütsel yapı oluşturarak, bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik' suçlarından işlem yapacak.

Şüpheliler hakkındaki soruşturma, bazı medya mensupları ile polislerin, 2009 yılında sahte delil üreterek, önderliğini 'Molla Muhammed' olarak bilinen Mehmet Doğan'ın yaptığı ve 'Tahşiyeciler' olarak adlandırılan gruba yönelik operasyon düzenledikleri iddiasıyla başlatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 2009'da ''Tahşiyecilere'' yönelik düzenlenen operasyonda, Mehmet Doğan dahil 11 kişi yakalanmış, tutuklanan Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.

Kaynak: BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0