Görüş Bildir
Haberler
Fermuar'da Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fermuar'da Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fermuar Com
03.05.2017 - 12:57

Fermuar'da Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnsan Sağlığı;

Fermuar tüm alanlarda kullanılacak ürünler için Anti-Nikel fermuar seçimini tavsiye etmektedir. Nikel içermeyen ürün kullanımını yaygınlaştırmayı tüketici sağlığı açısından çok önemli görüyoruz.

Tüm ürünlerin AZO BOYAR madde içermeyen ekolojik hassasiyeti önceleyen ölçütlerde tüketiciye sunulması esastır.

Bebek /Çocuk giyim ürünlerine özel olarak kürsör/elcik malzemelerini kilitli hale getirerek olası kazaların da önüne geçmek önemli detaylardandır.

Seçerken;

Fermuar tipini belirlerken, kumaş ağırlığına ve kalınlığına dikkat etmek esastır. Ağır kumaşlı ürünler için asla ince tip fermuarlar seçilmemelidir.

Metal oksit fermuarlar, yıkama ve kullanım sırasında açık renk kumaşları lekeleyeceğinden açık renkli giysilerde metal oksit fermuar kullanılmamalı.

Özellikle dar giysilerde dayanımı daha az olan gizli fermuar kullanımı önerilmemektedir.

Bebek ve çocuk giysilerinde özel kilitli fermuarlar tercih edilmelidir.

Ürüne Uygularken;

Deneme yıkaması yapmadan fermuarlı ürüne kimyasal etkili işlem yapılması tamiri mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Yapılacak kimyasal işlemlerden sonra fermuar üzerinde herhangi bir artık kalmayacak biçimde durulama ve kurutma yapılması çok önemlidir.

Gizli fermuarları ürüne dikerken dikiş makinasına uygulanan özel aparat kullanılmalıdır.

Özellikle çizme, bot, ayakkabı, çanta vb. ürünlere fermuar dikimi sırasında herhangi bir yapıştırıcı/solüsyonun fermuar dişlerine temas etmemesine özen gösterilmelidir.

Fermuar dikilirken kürsörün rahat hareket edebileceği şekilde (min. dişlerden 3-5 mm.aralıklı) uygulanmalıdır.

Uygulama öncesi uzun süreli bekletilecek olan fermuarların ambalaj içinde ve rutubetsiz ortamda depolanması gerekmektedir.

Separe ve Kombi gibi kanatları ayrılan fermuar modellerinde dikim sırasında aynı ürünün eşleştirildiğinden emin olunmalıdır.

Kullanırken;

Fermuarlı giysiler 30 °C - 50 °C sıcaklık arasında yıkanmalıdır. Yıkama öncesinde ürünlerin fermuar kürsörü kilitlenmeli ve ters çevrilmesi gereklidir.

Uzun süre bekleyecek olan fermuarlarınızı, poşet içinde ve rutubetsiz ortamda bekletiniz.

Fermuarın uzun ömürlü kullanılması için tamamen açılarak giyilmesi/çıkarılması önemlidir. Bu sayede tek dişe yük binmesi engellenmiş olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın