Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe Sezonu Galibiyetle Kapattı: 2-0

Fenerbahçe Sezonu Galibiyetle Kapattı: 2-0

Enver K.
30.05.2015 - 15:20

Dirk Kuyt Fenerbahçe'ye veda etti

Kasımpaşa karşısında Fenerbahçe forması altındaki son maçına çıkan Hollandalı yıldız, mücadele sonrasında açıklamalarda bulundu.

Gelecek sezon Feyenoord forması giyecek olan Fenerbahçe'nin deneyimli oyuncusu Dirk Kuyt, Kasımpaşa maçı sonrası bir veda konuşması yaptı.

Fenerbahçe'ye şampiyonlukla veda etmek istediğini ama bunun gerçekleşmediğini anlatan Kuyt, '3 yıldır burada futbol oynadım. Artık sonuna geldik. Buraya geldiğim ilk günü dün gibi hatırlıyorum. Çok özel bir gündü. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte oynamak gurur benim için. Bana bu şansı veren Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe ailesine teşekkür ederim. Burada geçirdiğim süreden büyük keyif aldım. Çalıştığım tüm teknik ekip ve oyunculara teşekkür ediyorum bu özel zamanlar için.' dedi.

'HOCA MAÇTAN ÖNCE GELDİ VE...'

İsmail Kartal'ın ayrılık kararını da değerlendiren Kuyt, 'İsmail hoca maçtan önce bize takımdan ayrılacağını söyledi. Buraya geldiğimde yardımcı antrenörümüzdü ve ilk günden beri bana çok önemli bir arkadaş oldu. Keşke onu da şampiyon olarak uğurlasaydık. Kariyerinde güzel yerlere geleceğine inanıyorum.' diye konuştu.

'TÜRKİYE'Yİ VE İNSANINI ÇOK SEVDİK'

Türkiye'yi her zaman iyi hatırlayacağını da sözlerine ekleyen Kuyt, şöyle devam etti: 'Ailecek çok güzel 3 yıl geçirdik. Biz Türkiye'deki hayatı ve Türk insanını çok sevdik. Burayı hep olumlu hatırlayacağız. Harika bir ülke. Tüm insanlar bize kucak açtı ve bundan çok memnun kaldık. Ayrılırken üzülüyoruz ama bir yandan da bu şekilde güzel zaman geçirdiğimiz için mutluyuz.'

'FENERBAHÇE'DEKİ EN MUTLU ANIM...'

Kuyt, sarı-lacivertli ekipteki en üzücü ve mutlu anıyla ilgili bir soruya da şöyle yanıt verdi: 'Üzücü bir an söyleyemem. Üzücü bir an kalmayacak aklımda. Her anımı iyi hatırlayacağım. Burada kupalar ve şampiyonluklar kazandım. O anlar aklımda hep kalacak. Öte yandan Galatasaray maçında galibiyeti getiren golü atmam belki de buradaki kariyerimdeki en mutlu anımdı.'

Kuyt, konuşmasının sonunda Türkçe konuşması istenince de, 'Arkadaşlar, en büyük Fenerbahçe!' dedi.

Goal

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/232/spor-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önder Özen: "Fenerbahçe'ye Kura Şansı Diliyorum"

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Kasımpaşa'da teknik direktör Önder Özen maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Maçın ardından açıklamalar yapan Önder Özen Kasımpaşa'nın talihsiz bir sezon geçirdiğini belirterek 'Emre'nin ustalığı frikikten bir gol attı ve açılışı yaptı. Bundan sonra Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde kura şansı diliyorum. Kasımpaşa talihsiz bir sezon geçirdi artık önümüzdeki sezona bakıyoruz. Gelecek sezon öncelikle beraber oynamaktan, beraber yaşamaktan zevk alan bir takım kurmak istiyoruz. Daha çok geriye takviye yapacağız, basında çıkan isimler doğru değil. Türkiye'de adı pek duyulmamış isimleri katacağız kadromuza' ifadelerini kullandı.

Eurosport

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de sezonu 3 puanla tamamladı. Sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayan sarı lacivertliler rakibini 2-0'la geçti ve sezonu 2. sırada tamamlayarak ülkemizi Şampiyonlar Ligi önelemesinde temsi etmeye hak kazandı. 

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun 34. ve son hafta mücadelesinde Kasımpaşa ile yaptığı maça 8 eksikle çıktı. Sarı-lacivertli takımda kırmızı kart cezalıları Pierre Webo, Mehmet Topuz, Bruno Alves ve Caner Erkin, sarı kart cezalıları Egemen Korkmaz ve Meireles maç kadrosunda yer almadı. Babasının vefatı nedeniyle teknik heyetin özel izin verdiği Emenike'nin yanı sıra kaleci Volkan Demirel de 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, çok sayıda eksik nedeniyle alt yapıdan 4 genç futbolcuyu maç kadrosuna dahil etti. Ziraat Türkiye Kupası maçlarındaki performansıyla dikkati çeken Uygar Mert Zeybek'in yanı sıra Muhammed Samed Karakoç, Caner Koca ve Karahan Yasir Subaşı yedekler arasında bulundu.

İki takımın da ligdeki sıralamalarının kesinleşmesi nedeniyle düşük motivasyonla mücadele ettiği karşılaşmanın ilk yarısında önemli bir pozisyon yaşanmadı. İkinci yarının  ilk dakikalarında iki takım da hareketlendi. Önce Alper Isaksson'u geçemedi, dönen topta Kasımpaşa kontratak fırsatı yakaladı. Ancak Eren bomboş durumda gol atamadı. Oyuna daha hakim olan Fenerbahçe aradığı golü 72. dakikada buldu. Diego'nun yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşta Emre, nefis bir gole imza atarak ev sahibini öne geçiren isim oldu. emre böylece bu sezonki 6. golüne ulaşmış oldu. Fenerbahçe, 81. dakikada maçın iyilerinden Alper'le 2. golü de bularak rahatladı. Emre'nin ortasında Sow indirdi, Alper bomboş durumda farkı ikiye çıkaran isim oldu. 

maçta başka gol olmadı ve sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayan sarı lacivertliler rakibini 2-0'la geçti ve sezonu 2. sırada tamamlayarak ülkemizi Şampiyonlar Ligi ön elemesinde temsi etmeye hak kazandı.

LİG TV

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0