Görüş Bildir
Haberler
Favori Rengi Kırmızı Olanların En Tutkulu Ruhlara Sahip Olduğunun 13 Kanıtı

Favori Rengi Kırmızı Olanların En Tutkulu Ruhlara Sahip Olduğunun 13 Kanıtı

Dale Cooper
11.05.2017 - 16:09

Yıllar yıllar önce bedenimizi boyalarla boyamaya başladığımızdan günden beri en çok tercih edilen renklerin başında kırmızı geliyor. Bu rengi seçmemizin, bu renge yakınlık duymamızın elbette bir sebebi vardı. Her sonun yeni bir başlangıç olduğunun rengi kırmızı

Âşkın, yaşamın ve yeniden doğuşun rengi! 

Kırmızı rengini anlatmak güç, bu rengi yaşamak gerek. Yine de, dilimiz döndüğünce bu rengin ihtişamından bahsetmeye çalıştık! ❤️

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rengini kandan alan kırmızı doğumun ve yaşamın rengidir. Doğarken kırmızının gücüne tutunuyoruz.

2. Bizi başka insanlardan ayıran en önemli özellik şüphesiz tutkularımızdır. Ve tutku da kırmızıdır!

Tutkuyu, tutkulu olduğumuz şeyleri yanan bir alev gibi düşünmek mümkün. O alev tutkuyu ateşler, yükseltir. Tutku tüm derinliğini, sıcaklığını alevin kırmızısından alır.

3. Kırmızının uyandırdığı ilk duygulardan biri yoğunluk: Âşkın renginin kırmızı olması ve kırmızıyı seven insanların derinden, tarifsiz bir şekilde âşık olması boşuna değil.

4. Koyu, karanlık renkler depresif bir ruh haline işaret ederken canlı renkler yaşama inadıdır. Yaşama enerjisi biraz da kırmızıdan alınır.

Gündelik yaşamımızda ufak detaylarla bile tercih edilmez kırmızı rengi insan özgür, enerjik ve neşeli bir moda sokabilir.

5. Kırmızının en baskın çağrışımlarından biri sıcaklık. Kırmızı sevenler bu sıcaklıkla en çok dostlarını sarıp sarmalarlar; onların sıcak kalbinin dostu olmak başkadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kırmızının psikolojik etkileri de saymakla bitmez! Benlikteki cesaret ve iddialı kişiliğin dışavurumu yine kırmızıdan geçiyor...

Bu belki de kırmızı rengi hakkındaki en yaygın düşüncelerden biri. Kırmızıya tutkun olmuş birinin cesaretine ve iddiasına sual olmaz elbette. Ve hatta 2004 yılında Durham Üniversitesi’nden psikolog Russell Hill ve Robert Barton'ın yaptığı bir araştırmaya göre Poker oyununda, kırmızı fiş kullananların, mavi ve beyaz fişlere kıyasla daha iddialı bahislere girdiği biliniyor; belki de kırmızıyı kazanmakla ilişkilendirdikleri için.

7. Kırmızının insan üzerindeki etkileyici gücüne kulak verin! Çok koyu veya çok açık olmayan, orta tonda bir kırmızı tüm ihtişamıyla başkasını size yaklaştırabilir.

Kırmızı sevenler bu işi biliyor demek ki! 😉

8. Kırmızı yer yer öfke, yer yer ağır bir keder. Duygunun rengi olduğu içinse her zaman yoğun! Kırmızı sevenlerin öfkesini de, kederini de hafife almamak gerek...

Zira tehlikenin renginin kırmızı olduğu artık herkesçe malum.

9. Kırmızının etkisi bir değil, iki değil... Bazı uzmanlar kırmızı giysinin ya da ufak bir aksesuarın iş görüşmesinde daha iyi performans sergilenmesine yardımcı olabileceği düşünülüyor.

Zira araştırmalar kırmızı giyen insanların kendilerini daha baskın hissettiklerini; bu baskınlığın da kalp atışında ve testosteron hormonunun artışında etkili olduğunu kanıtlıyor. Bu artışın sonucunda ise daha iyi bir performans sergilemek mümkün hale geliyor.

10. Doğanın dönüştürücü gücünde de hakimdir kırmızı. Bazen kızarıp solacağını bilmek ama vazgeçmemektir. Çünkü her zaman bahar gelir!

Kırmızının tutkunu olmuş insanlar kolayca vazgeçmez, vazgeçilmemesi gerektiğini bilir. Onlar tüm güzlerin, kara kışlarından ardından baharın geleceğinin gönülden farkındadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kırmızı renginin ateşiyle kavrulanlar hayalleri ve hedeflerini sürdürüp nihayete vardırmaktan asla vazgeçmezler. İsteyip almak onların işi!

12. Kırmızı aynı zamanda coşkun, bitmez bilmez, alevi her daim kor bir enerji. Kırmızı sevenlerin kabına sığamayışları da oldukça normal!

13. Temel hayatta kalma içgüdülerinize bağlı güç ve kontrolün beslendiği yerdir kırmızı! Âşk, enerji, tutku, dönüşüm, yer yer öfke... Kırmızı gibisi yok!

'Üç kuruşu fazla olsun, kırmızı olsun!' diye boşuna dememişler! 😉

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
28
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?