Görüş Bildir
Haberler
Fatih Rüştü Zorlu Kimdir, Nereli, Eşi Kim, Çocuğu Var mı? Fatih Rüştü Zorlu Kaç Yaşında ve Ne Zaman Öldü?

Fatih Rüştü Zorlu Kimdir, Nereli, Eşi Kim, Çocuğu Var mı? Fatih Rüştü Zorlu Kaç Yaşında ve Ne Zaman Öldü?

Elif Ateş
27.05.2022 - 12:34

Bir dönemin önemli siyasetçilerinden olan Fatih Rüştü Zorlu, 27 Mayıs 1960 Darbesinden sonra yargılanan isimlerden biri. 1954 yılından 1955 yılına  kadar başbakan yardımcılığı yaptı. Daha sonra, 1957 yılından 1960 yılına kadar da dışişleri bakanı olarak görev aldı. Fatih Rüştü Zorlu, siyasi hayatına Demokrat Parti ile başladı. Peki Fatih Rüştü Zorlu kimdir, nereli, kimle evli, kaç çocuğu var? Fatih Rüştü Zorlu kaç yaşında ve ne zaman öldü? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Rüştü Zorlu Kimdir?

Fatih Rüştü Zorlu

Tam ismi Ahmet Fatih Zorlu olan siyasetçi, 20 Nisan 1910 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Annesi Hatice Güzide Hanım, babası ise İbrahim Rüştü Paşa'dır. Aslen İstanbullu olan Fatih Rüştü Zorlu, 1933 yılında Emel Zorlu ile evlendi. Sevim adında bir kızı bulunur.

Fatih Rüştü Zorlu'nun Eğitim Durumu Nedir?

Fatih Rüştü Zorlu Paris

Fatih Rüştü Zorlu, Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra Paris Politik Bilimler Enstitüsü'nü bitirdi. Aynı zamanda Cenevre Üniversitesi'nde hukuk okudu.

Fatih Rüştü Zorlu Kaç Yaşında ve Ne Zaman Öldü?

Fatih Rüştü Zorlu idam

Fatih Rüştü Zorlu, 16 Eylül 1961 yılında İmralı adasında idam edilerek öldürüldü. 51 yaşındayken hayatını kaybeden siyasetçi, ilk önce İmralı Adasına gömüldü. Daha sonra, İstanbul'da Anıtmezar'a getirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın