Görüş Bildir
Haberler
Fatih Altaylı: 'YÖK'ün Erdoğan'a Boğaziçi Rektörlüğü İçin Önerdiği İlk İsim Naci İnci'ydi'

Fatih Altaylı: 'YÖK'ün Erdoğan'a Boğaziçi Rektörlüğü İçin Önerdiği İlk İsim Naci İnci'ydi'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınan Melih Bulu'nun yerine vekaleten atanan Naci İnci'nin aslında YÖK'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu listede ilk sırada olduğunu yazdı. Altaylı, AKP'li bir milletvekilinin devreye girerek Erdoğan'ı Bulu konusunda ikna ettiğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Melih Bulu'nun yaklaşık 6 buçuk ay süren olaylı rektörlük macerası sona erdi. 2 Ocak'ta bir gece yarısı bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Boğaziçi Rektörlüğü'ne getirilen Bulu, dün aynı şekilde görevden alındı. Rektörlük makamına vekaleten Bulu'nun yardımcılığını yapan Prof. Dr. Naci İnci getirildi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısıda, Naci İnci'nin YÖK'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu listede Boğaziçi Rektörlüğü için önerdiği bir numaralı isim olduğunu öne sürdü. 

Altaylı yazısında şunları kaydetti:

"19 yıldır vazgeçmedikleri bir uygulama biçimi var"

"19 yıldır vazgeçmedikleri bir uygulama biçimi var"

'19 yıllık AK Parti iktidarının 19 yıldır bir türlü vazgeçmediği bir uygulama biçimi var. O da şu; bir konuda yanlış olduğu baştan belli, üzerinde düşünülmemiş ve birilerinin etkisi ile alındığı belli olan bir adım atıyor, bir iş yapıyorlar.Anında uyarılıyorlar. Ama dinlemiyorlar. Bu adım ya da iş ülkede ciddi bir gerilime neden oluyor. En azından ciddi tartışmalar çıkıyor, bazen sokak hareketleri meydana geliyor.  Parti içinde bile yapılanın yanlış olduğunu söyleyenler oluyor. Bunlara da kızılıyor. Gerilim tırmanıyor. İnatlaşma sürüyor. 

Sonunda AK Parti yönetimi yanlıştan vazgeçiyor ama aradan bazen haftalar, bazen aylar geçmiş oluyor, ülkenin enerjisi boşa harcanıp gidiyor. Ben de bu durumu her seferinde “Ağa ile maraba” hikayesini hatırlatarak eleştiriyorum.  

Bu kez de öyle oldu.Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan “yakışıksız” Melih Bulu, asla kabul görmediği rektörlükten alındı. Ve yerine vekaleten Prof. Naci İnci atandı.

"AK Parti milletvekili devreye girdi, Erdoğan'ı ikna etti"

"AK Parti milletvekili devreye girdi, Erdoğan'ı ikna etti"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Boşu boşuna harcanmış 7 aydan ve onca gerilimden sonra başlangıç noktasına geri dönüldü. Hem de tam başlangıç noktasına. Birinci kareye. Çünkü biliyor musunuz ki, aslında YÖK’ün 7 ay önceki atama sırasında Cumhurbaşkanı’na önerdiği rektör adayı Prof. Naci İnci idi. Boğaziçi Üniversitesi’nin önemini ve hassasiyetlerini bilen YÖK yönetimi, üniversitenin sıkıntı olmadan kabul edebileceği isim olarak üniversite içinden birini, Prof. Naci İnci’yi 1 numaralı rektör adayı olarak Cumhurbaşkanı’nın önüne koydu.

Prof. Naci İnci de bu durumdan haberdardı. Ancak son anda devreye bir AK Partili milletvekili girdi. Allem kallem Cumhurbaşkanı’nı ikna etti. Prof. İnci’nin MHP’ye yakın olduğunu, Prof. Bulu’nun ise AK Parti’ye daha yakın bir isim olacağını, rektörlük tecrübesine sahip olduğu için daha başarılı olacağını anlattı. Cumhurbaşkanı da bunun üzerine Prof. Bulu’yu atadı.

Öyle ki, atama YÖK yönetimini bile şaşırtırken Prof. İnci’de de büyük hayal kırıklığı yarattı. Daha sonra Naci İnci’ye rektör yardımcılığı önerildiği zaman Prof. İnci uzun süre bunu kabul etmedi. Sonunda çok üst düzey ısrarlarla Prof. Naci İnci rektör yardımcılığına ikna edildi.

Ve şimdi 'yakışıksız” Bulu gidince Prof. İnci başta kendisi için düşünülen koltuğa “vekaleten” oturdu. Şimdi asaleten de atanır mı bilmiyorum. Ama ne yazık ki, üniversite öğretim üyeleri açısından İnci’nin üzerine de istemeye istemeye kabul etmek zorunda bırakıldığı rektör yardımcılığı yüzünden Melih Bulu pisliği bulaştı. AK Parti bir kez daha kaş yapacağım derken, gözden de etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
16
7
7
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hüseyin Keskin

Bence amaç üniversiteye Hukuk fakültesi açmaktı.Fakülte açıldı görev bitti.Dışardan birisi olarak düşüncem bu.

Resho

Sorun Melih Bulu 'da değil. O sadece biatla beyni yıkanmış, onurunu kaybetmiş bir adam. Asıl sorunun kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir Melih gider bin Mel... Devamını Gör