Görüş Bildir
Haberler
Facebook ve Instagram'da Kısa Süreli Erişim Sorunu

Facebook ve Instagram'da Kısa Süreli Erişim Sorunu

FreiGeist
27.01.2015 - 09:10 Son Güncelleme: 27.01.2015 - 10:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook ve Instagram'a bu sabah saatlerinde kısa süreli olarak erişim sağlanamadı. 

Erişim sorununa ilişkin Instagram, Twitter hesabı üzerinden 'sorunun farkında olduklarını ve düzeltmeye çalıştıkları' bilgisini verirken Facebook ise 'sorunun hemen tespit edildiğini ve düzeltildiğini' belirtti.

TSİ 08:15 civarı başlayan, yaklaşık 1 saat süren kesintinin ardından Facebook ve Instagram yeniden erişime açıldı.

Facebook'ta meydana gelen sorun sonrası Twitter'da #facebookdown ve #InstagramDown hashtag'leri en çok tweet atılan başlıklardan biri haline geldi.

‘Facebook ve Instagram'ı hack’ledik’

Daha önce Sony ve Xbox'a düzenledikleri saldırıyla adını duyuran siber korsan örgütü Lizard Squad, Facebook ve Instagram'da yaşanan erişim kesintisinin kendileri tarafından gerçekleştirilen saldırıdan dolayı meydana geldiğini söyledi.

https://twitter.com/LizardMafia/status/559963134006292481

Erişim problemiyle alakalı sorunu kısa zamanda tespit ederek düzelttiklerini söyleyen ve saldırıya uğradıkları iddiasını kabul etmeyen Facebook, şu açıklamayı yaptı:

'Sabah saatlerinde pek çok insan Facebook ve Instagram’a giriş yapmakta zorluk yaşadı. Bu sorun, üçüncü şahıslar tarafından gerçekleştirilen bir saldırı sonucunda değil, üzerinde çalıştığımız bir değişikliğin yapılandırma sistemlerimizi etkilemesi sonucunda ortaya çıktı. Problemi çözmek için elimizden geldiğince hızlı hareket ettik ve her iki servisimiz de şu an %100 geri dönmüş durumda.'

2014 yılı içerisinde Sony ve Xbox'ı hedef alan saldırılarıyla öne çıkan ve son olarak Malezya Havayolları'na ait sayfayı hackleyen Lizard Squad adlı siber korsan örgütünün iki üyesi bir süre önce İngiltere ve Finlandiya'da gözaltına alınmıştı.

'Member Two' adlı Lizard Squad üyesi, bir radyo programında yaptığı açıklamada Sony ve Microsoft gibi firmaların siber saldırıların önüne geçebilecek seviyede olması gerektiğini savunmuştu.

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0