Görüş Bildir
Haberler
Facebook'u Kapatmanıza Neden Olacak Bir Araştırma

Facebook'u Kapatmanıza Neden Olacak Bir Araştırma

MobilBeyin
17.02.2016 - 02:05

Facebook'u Kapatmanıza Neden Olacak Bir Araştırma

AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI’de 2 üniversite, uyku kalitesi ve Facebook kullanım alışkanlığı üst kısmına tek denetim inşa etti. Pittsburgh Üniversitesi ve California Üniversitesi araştırmacıları bu yapılmış olan deneyler ve anketler sonucu olarak farklı belirtilere erişti. Netice şaşırtıcı, Facebook uyku düzenini bozuyor, uyku kalitesini düşürüyor.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ‘in dolabı şaşırttı Öğrenciler üstünde yapılmış olan anketlerde, talebelerin yatakta uykularının gelmesi amaçlı Facebook’a baktığı bilgilerine erişildi. Denetim ardından bu bulgu üstünde yoğunlaştırıldı. Neticeler ise şaşırtıcı oluyor. Nedeni Ise yatakta uykusunun gelmesi amaçlı Facebook‘ta zaman öldüren bireylerin uyku kalitesi ve uyku derinliği, normalden ek olarak düşük, vede eksik çıktı. Aksine uyumadan öncesinde Facebook ‘a bakmayan kişiler, daha kaliteli uykular yaşadı.

Uyku kalitesinin ve derinliğinin beklenildiği benzeri olmaması, sonrası zaman uykusuzluk yakıntılarını eşliğinde getiriyor. Buna Bağlı Olarak kişiler benzer zaman uyusa da, sonrası zaman uyku alma ile ilgili farklar meydana çıkıyor.

Ancak bunun tek sorumlusu F acebook değil. Akıllı telefonlar ın mavi ışığı ve elbette ki Facebook’un bizzat uykudan öncesinde deşarj olması gerekli olan zihni tek ek olarak yoruyor. Başka Bir Deyişle uykumuzu getirmesi amaçlı elimize aldığımız mobil cihaz, evet uykumuzu getiriyor fakat kalifiye tek uyku geçirmemize mani oluyor.

Çözüm ise son derece temel. Uzmanlar, uykudan en az 1/2 saat öncesinde mobil cihaz kullanımının sonlandırılması gerektiğini müdafaa ediyor. Böylece zihin olması gerektiği Gibi sakinleşiyor ve daha kaliteli bir uykuya hazırlanabiliyor.

Kaynak: https://www.webduzzi.com/2016/02/10/f...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın