Görüş Bildir
Haberler
Facebook'taki 'Avataria' Oyununa Soruşturma

etiket Facebook'taki 'Avataria' Oyununa Soruşturma

Batuhan
26.04.2016 - 16:22 Son Güncelleme: 27.04.2016 - 10:54

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca içerisinde uygunsuz konuşmalar yapıldığı gerekçesiyle Facebook'ta oynanan 'Avataria' adlı oyun hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık, oyunun erişime engellenmesi için kararını Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na bildirdi. Konu daha önce 'Facebook Avataria Tehlikesi' başlığıyla Ekşi Sözlük'e taşınmış ve oyun sosyal medyada tepki toplamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, yazılı açıklamasında, ulusal medya organlarında yer alan haberler üzerine bahse konu oyun içerisinde yapılan açık kaynak araştırması neticesinde şahısların birbirleriyle özel konuşma yapabildiği gibi tüm kullanıcılar tarafından görüntülenebilir konuşmaların gerçekleştirildiği, bazı konuşmaların uygunsuz şekilde olduğu ve çocuk kullanıcıların bu konuşma içeriklerine rahatlıkla ulaşabileceğinin değerlendirildiğini belirtti.

Bu nedenle 'Avataria' adlı oyun hakkında soruşturma başlatıldığını bildiren Ercan, şunları kaydetti:

'Soruşturma kapsamında çocuk kullanıcıların mağdur olmaması, cinsel taciz ve istismara maruz kalmaması, müstehcen konuşmalarla genel ahlak ve gelişimlerinin olumsuz yönde etkilenmemesi için tarafımızca verilen talimat doğrultusunda 5651 Sayılı Yasa'nın 8. maddesinin 5. fıkrası gereğince 'Avataria' isimli oyunun Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından resen erişime engellenmesi hususunda gerekli işlemler başlatılmıştır.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
436
21
18
14
13
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Altan Çetin

yanlışlıkla doğru kararlar alınıyonuz arada ya valla bravo

Çeleddin

Çocukların ulaşabileceği yüzlercesi var böyle tek tek nasıl engellenecek çok merak ediyorum. Bunu çaresine en başında bakılmalıydı.

Basingse Prensi

İçinde iletişimin olduğu her platformda bu tür suistimaller yapılabilir. Yasaklar çözüm getirmez, önemli olan ailelerin bilinçlenmesi.