Görüş Bildir
Haberler
Facebook Data Transferleri, İrlanda Yetkilileri Tarafından İncelemeye Alındı

Facebook Data Transferleri, İrlanda Yetkilileri Tarafından İncelemeye Alındı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu ayın başında ‘Safe Harbor’ (Güvenli Liman) anlaşmasının geçersiz kılınması kararının ardından, İrlandalı yetkililer şirketin data transferlerini incelemeye almaya karar verdi.

İrlanda Data Koruyucu Vekili Dublin Yüksek Mahkemesi’ne, Avrupa’nın yüksek görevli mahkemesinin durumu incelemeye almasının ardından Facebook’un icraatları hakkında hızlı bir araştırma yapmayı planladığını belirtti.

İddialar, Facebook’un Ulusal Güvenlik Ajansı’nın teknoloji şirketlerinin Avrupalı kullanıcılarını gözetlediği ortaya çıktığında Avrupa Güvenli Liman anlaşmasını çiğnediğini söyleyen Max Schrems’den geldi.

Facebook ise konuyla ilgili soğukkanlılığını koruyor. Şirket meselenin hizmetleri değil, Avrupa yasalarının önemli transatlantik data akışını sağlayan mekanizmaları olduğunu savunuyor.

Şirket, bu dava İrlanda’nın Data Koruyucu Vekili tarafından reddedilene dek raporlanmış prosedür ve süreçlerde yanlışlıklar olduğunu savunmuştu. Şimdiyse söz hakkı alması için incelemenin tamamlanmasını beklemesi gerekecek.

Kaynak: http://thenextweb.com/facebook/2015/1...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın