Görüş Bildir
Haberler
Facebook'ta Paylaşım Yapmak İçin En Doğru Saatler Açıklandı

Facebook'ta Paylaşım Yapmak İçin En Doğru Saatler Açıklandı

Hande öçalan
02.07.2015 - 18:05 Son Güncelleme: 02.07.2015 - 18:17

Facebook'un, bazı paylaşımları popüler bazılarını ise neredeyse görünmez olarak kategorize eden ve kullanıcılar tarafından sebebi tam olarak açıklanamayan bir dengesi var. Ama beğeni alması çok düşük bazı paylaşımların bile oldukça popüler olmasını açıklayan tek bir sebep var: doğru zamanlama.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şu gerçeği kabul etmek gerekiyor ki; gecenin bir yarısında yavru köpeğinizin fotoğrafını paylaşırsanız, emin olun bunu gündüz saatlerine oranla çok daha az insan görecektir. Bir miktar beğeni alır, yorum ve paylaşım da gelebilir. Ama belki de bekleyip doğru saatte paylaşsanız, çok daha iyi geri dönüş alacaktır.

Sosyal medya paylaşımlarının insanlara ulaşımı ve üzerlerinde bıraktığı etkiler üzerine yapılan yeni bir araştırmaya göre; zaman, paylaşımların ilacı. Araştırma 25 milyondan fazla Facebook paylaşımı ve paylaşımların 100 milyona yakın etkisi ele alınarak yapıldı. Gelinen sonuç ise; gün içerisinde paylaşılan içeriklerin belirli zamanlarda (sabah saatleri ve öğleden önce) ve haftanın belirli günleri (Salı ve Çarşambalar özellikle) reaksiyon alması daha muhtemel.

İdeal zamanlama nerede yaşıyor olduğunuza göre kısmen değişebiliyor. Örneğin;

- New York'da, bu zaman tam öğle öncesine denk geliyor. Saatler 3'ü gösterirken reaksiyon düşüyor. 

- San Francisco'daki ideal zaman ise; 9-10 gibi sabahın daha erken saatleri.

- Londra'da tam öğle saatleri paylaşım için doğru zamanlama.

- Paris'de bu anlar sabah yükselirken, öğle saatlerinde de aynı ilgiyi görmek mümkün.

- Tokyo da sabah saatlerinden yararlanan şehirlerden, özellikle 7 ve 9 arası. Aynı zamanda Japonya'da yaşayanlar, gece yarısı geç saatlerde de beğeni, yorum ve paylaşım konusunda oldukça aktifler.

Klout'un Facebook paylaşımları üzerine yaptığı araştırmanın istatistiki raporu aşağıdaki gibi çıkarılmış:

Klout'un Facebook paylaşımları üzerine yaptığı araştırmanın istatistiki raporu aşağıdaki gibi çıkarılmış:

Geceleri hareketliliğin az olmasının en büyük etkeni, daha az insanın çevrimiçi olması ve daha fazla insanın uykuda olması

Trendler şehirden şehire değişse de aşağı yukarı aynı şartlara bağlı kalıyorlar. Salı ve Çarşamba günleri, paylaşımların etkileşim alması için en yoğun günler. Perşembe günleri kullanıcılar, beğenide bulunma, yorum yapma gibi aktiviteler konusunda daha utangaçlar. Cumaları ise biraz sessiz geçiyor. Ve hafta sonları en hareketsiz zamanlar olarak belirtiliyor. Pazartesi yavaş yavaş hareketlenen bir uyum sağlama ve toparlama günü gibi geçiriliyor, insanlar yorucu hafta sonlarından işlerinin başına dönüyor ve ne kaçırdıklarına bakıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmacıların açıklamasına göre; gelen her türlü beğeni, yorum ve paylaşım, içerik girildiğinden sonraki 2 saat içinde sıcağı sıcağına yapılıyor.

Araştırmacıların açıklamasına göre; gelen her türlü beğeni, yorum ve paylaşım, içerik girildiğinden sonraki 2 saat içinde sıcağı sıcağına yapılıyor.

Siz de paylaşımlarınız daha çok beğeni alsın, daha çok reaksiyon oluştursun istiyorsanız; sabırlı olun, sosyal medya planınızı yapın ve onları hafta içi gündüz saatlerinde, sabah - öğle arası paylaşmaya çalışın. Tabii Tokyo gibi, Facebook kulanımının iş saatlerine bağlı olmadığı bir yerde yaşamıyorsanız.

The Washington Post

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
0
0
0