Görüş Bildir
Haberler
Facebook, Arama İşlevini Genişletti

Facebook, Arama İşlevini Genişletti

Onedio Medya
23.10.2015 - 23:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook, 2 trilyon gönderinin tamamını indeksleyerek arama sonuçlarında görülebilir hale getirdi.

Bundan yaklaşık bir yıl önce, Facebook normalde diğer Facebook kullanıcılarını bulmak için kullanılan arama çubuğunu, aynı zamanda bu kullanıcıların neler dediklerini bulmak için kullanılan bir araca dönüştürmüştü. Firmanın, bütün kullanıcıların gönderilerini indekslemesiyle, arkadaşlarınızın yeni bir film ya da son Dünya Kupası hakkındaki tartışmalarına, onları Haber Akışı’nda görmeyi beklemeye gerek kalmadan ilgili ifadeleri arama kutusuna girerek ulaşabiliyorlardı. Bugünden itibaren, firma bu durumu bir adım daha ileriye taşıdı ve Facebook’taki 2 trilyon gönderinin tamamını indeksleyerek onları arama sonuçlarında erişilebilir hale getirdi.

Bu kararla birlikte Facebook‘un arama fonksiyonu, yalnızca bir partide tanıştığınız bir tanıdığa baktığınız bir araç olmaktan çok daha geniş ve etkileyici bir işlevselliği olan bir özelliğe dönüşmüş oldu. Söz konusu arama özelliği sayesinde, kullanıcılar artık bütün bir sosyal ağda nelerin konuşulduğuna doğrudan tanık olabilecekler. Facebook’un, internette geçirilen zamanda en büyük payı temsil ettiği ve kullanıcıların platform üzerinde paylaştıkları linkler, yaptıkları tartışmalar ve kişisel yaşamlarından çeşitli anlara dair paylaştıkları düşünüldüğünde, söz konusu arama sonuçlarının muazzam bir veri yoğunluğuna sahip olacağını tahmin etmek zor değil. Facebook’un arama ekibi kullanıcılar arasındaki işte bu devasa etkileşimi yalnızca basit bir aramayla herkese açık hale getiriyor.

Facebook’un arama çubuğunda yapılan en genel ifadeler bile sonuçlarda Facebook gönderilerinden oluşan hiyerarşik bir liste olarak karşımıza çıkıyor. Bu yeni arama algoritmasıyla birlikte ilk önce yayın kuruluşlarının haberlerine ait gönderiler beliriyor; ardından arkadaşlarınıza ait gönderi ve yorumlar ve nihayet arkadaş listenizde olmayan kişilerin arama teriminiz hakkında söyledikleri görülebiliyor.

Scroll

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın