Görüş Bildir
Haberler
EYT'de Yaş Kalktı Prim Koşulu Geldi

EYT'de Yaş Kalktı Prim Koşulu Geldi

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Yasa önerisine göre emeklilikte kademeli prim günlerine bakılacak. EYT’de kademeli prim günleri aranacak. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emeklilik haklarını alabilecek. SSK’lılar kademeli prim gününe göre değerlendirilecek. Kademeli prim günü 5 binden başlayarak 5 bin 975 güne kadar çıkacak. BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’na bağlı kadınlar 7 bin 200, erkekler ise 9 bin prim gününü doldurarak emekliliğe ulaşabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kademeli prim günü

Kademeli prim günü

SSK’lılar 4447 Sayılı Kanun ile getirilen kademeli prim gününe tabi olacaklar. Kademeli prim günü 5000’den başlayarak 5975 güne kadar çıkacak.

BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’na tabi olan kadınlar 7200, erkekler ise 9000 prim gününü doldurarak olabilecekler.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, teklifin en geç haftaya salı ya da çarşamba günü yasalaşmasının hedeflendiğini söyledi.

EYT'liler için kademeli prim günü tablosu

EYT'liler için kademeli prim günü tablosu

"EYT'lilerle ilgili yasa Aralık'ta çıksaydı"

"EYT'lilerle ilgili yasa Aralık'ta çıksaydı"

Prof. Dr Aziz Çelik, EYT'lilerle ilgili yasanın Aralık'ta çıkması durumunda daha yüksek emekli aylığı alacaklarını belirtti. Çelik attığı paylaşımda 'Yaş koşulu kalktı, prim koşulu korundu!' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Benim 1990 Aralık işe başlama tarihi. Ne zaman emekli olurum acaba🤣🤣🤣