Görüş Bildir
Haberler
Eymir Gölü'ne Usulsüz Proje

Eymir Gölü'ne Usulsüz Proje

adem kara
03.11.2014 - 17:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Gölbaşı Özel Çevre Koruma Alanı içerisinde yer alan ve ağaçlandırılacak Eymir Gölü yakınındaki bölgeye 225 kişilik otel yapılması hedefleniyor. 100 metre güneyinde İmrahor Deresi'nin bulunduğu alanda inceleme yapan Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, inşaat ruhsatı verilmeden kat irtifakı verildiğini belirterek projede usulsüzlüklerin olduğunu kaydetti.

ileri.org'dan Rıfat Doğan'ın haberine göre, Ankara'da 1. derece doğal sit alanı olan Eymir Gölü'ne 150 metre uzaklıktaki alanda 225 kişinin konaklayacağı diplomatik otel projesi hazırlandı. 24 Ekim'de ÇED raporu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkan proje 36 bin 750 metrekarelik alanda hayata geçirilecek. 10 milyon TL proje bedeline sahip olan diplomatik otel projesi 157 odalı olacak. İki adet açık yüzme havuzu, yeşil alanlar ve rekreasyon alanlarının yer alacağı projenin içerisinden Oran-Eymir yolu geçiyor. Projenin 100 metre güneyinde de İmrahor Deresi var.

YÜZLERCE KUŞ HAYVAN TÜRÜ VAR

Yüzlerce kuş türü bitkü ve hayvan türüne ev sahipliği yapan Eymir Gölü yakınına yapılacak projeye TMMOB Çevre Mühendisleri Odası sert tepki gösterdi. İncemelerde bulunan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Baran Bozoğlu söz konusu otel projesinin alanı Özel Çevre Koruma Alanı içerisinde kaldığını, ağaçlandırılacak alan olarak gösterilen bölgeye ait plan notlarında ise turizm ve konut yapısına dair ifadeler yer aldığını belirtti.

ÇANKAYA BELEDİYESİ KARŞI ÇIKIYOR

Bozoğlu, “bu önemli doğal alana yapılması planlanan otel projesiyle birlikte Eymir Gölü ve çeperinin yapılaşmaya açılacağı su götürmez bir gerçekliktir” dedi. Bozoğlu ayrıca, Çankaya Belediyesi tarafından verilen görüşte, 1/25000 ve 1/5000 lik planların mahkemelerce iptal edildiği ve Danıştay tarafından onaylandığı belirtilerek 1/1000 lik plan üzerinden işlem yapılamayacağı bu nedenle bu alanda projenin olmasını istemediklerini belirttiğini söyledi.

Projede kimin usulsüzlüklerin olduğunu kaydeden Bozoğlu Proje Tanıtım Dosyası`nda Ek-6`da 92 adet (oda sayısı kadar) 'kat irtifakı' tapusu bulunduğunu, parsel içerisinde kat irtifakı yapılabilmesi için inşaat ruhsatı alınması gerektiğini belirterek ancak ortada herhangi bir inşaat ruhsatı bulunmamaktadır. İnşaat ruhsatı olmadan kat irtifakı nasıl alınmıştır? Açık bir usulsüzlük olduğu görülmektedir” dedi.

Bozoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Planlarda söz konusu alanın ağaçlık alan olduğu ancak konut için 0.10`luk ve turizm yapısı için 0.20`lik bir inşaat hakkı tanınmaktadır. Yapılmak istenen otel gibi göstererek fazla inşaat alanı almak ve ardından da konut olarak bu yapıları satmaktır. Bunun en önemli göstergesi 'kat irtifakı' tapusunun alınmış olmasıdır. Her bir 'otel odası' için kat irtikafı alınmış olması oteller için normal bir uygulama değildir. Konut projeleri için uygulanan bir yöntemdir.”

Bozoğlu, “son olarak, usulsüz olduğu görülen 'kat irtifakı' tapularına dair gerekli incelemeyi yapmaları adına müfettişleri ve savcılığı göreve çağırıyoruz” dedi.

Rıfat Doğan | İleri

Kaynak: http://ilerihaber.org/eymir-golune-us...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0