Görüş Bildir
Haberler
Eylül Ayı Kira Artış Oranı Ne Zaman Belli Olacak? Ağustos Ayı TÜFE Kira Artış Oranı Yüzde Kaç Oldu?

Eylül Ayı Kira Artış Oranı Ne Zaman Belli Olacak? Ağustos Ayı TÜFE Kira Artış Oranı Yüzde Kaç Oldu?

Türkiye’de pandemi ile birlikte kiralara yapılan fahiş zamlar gündemde. Birçok vatandaş, yüksek kiralar sebebiyle şikayet ediyor. Özellikle üniversitelerin açılacağı eylül ayında, kiralara daha fazla zam yapılacağı da tahmin ediliyor. Kirada oturan vatandaşlar, eylül ayı kira artış oranının açıklanıp açıklanmadığını araştırıyor. Kira zamları, TUİK tarafından aylık olarak açıklanan TÜFE’ye göre yapılıyor. Peki, Eylül ayı kira artış oranı belli oldu mu? İşte kira zamlarıyla ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Türkiye’de her şeye olduğu gibi kiralara fahiş zamlar yapılıyor. Yurdun dört bir yanında kiralara yapılan zamlar, korkutucu boyuta gelmiş durumda. Vatandaşlar, sosyal medyadan yayınladıkları mesajlarla kira zamlarından şikayet ederken, eski kiracılar ise eylül ayı zam oranını araştırıyor. İşte kira zamlarıyla ilgili tüm bilgiler…

EYLÜL AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU MU?

Kira zamları, TUİK tarafından aylık olarak açıklanan TÜFE oranlarına göre yapılıyor. TUİK, ağustos ayı enflasyon rakamlarını henüz yayınlamadı. TUİK tarafından 3 Eylül’de yayınlanacak enflasyon oranları sonrasında eylül ayı TÜFE kira zam oranları da belli olacak.

AĞUSTOS AYI KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE KAÇ OLMUŞTU?

Temmuz ayı tüketici fiyat endeksinin açıklanmasıyla birlikte ağustos ayı için kira artış oranı da açıklanmış oldu.

TÜFE'de (2003=100) 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %1,80, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,41, bir önceki yılın aynı ayına göre %18,95 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,15 artış gerçekleşti.

Temmuz ayı enflasyon oranının belli olmasıyla birlikte kira artış oranı hesaplama şu şekilde yapılıyor:

Konut Kirası: 1.000 TL

TÜİK TEFE TÜFE Ağustos 2021 Kira Artış Oranı: % 15,55

Ağustos Ayı Kira Zammı Tutarı: 155,5 TL

Ağustos Ayı Kira Artış Oranı Dahil Zamlı Kira Tutarı: 1.155,5 TL

Açıklanan rakamlara göre kirası bin lira olan bir kiracının ağustos ayında ödeyeceği kira zammı 155,5 TL lira olarak hesaplanmakta olup, zamlı kira tutarı ise 1.155,5 TL lira olarak gerçekleşmektedir.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın