Görüş Bildir
Haberler
Eylemler, ABD'ye Geri Adım Attırdı

Eylemler, ABD'ye Geri Adım Attırdı

Onedio Medya
16.08.2014 - 02:25 Son Güncelleme: 16.08.2014 - 11:02

Eylemler, ABD'ye Geri Adım Attırdı

Bir hafta önce polisin sürtüşme yaşadığı silahsız bir siyahî genci vurarak öldürdüğü ABD’nin Missouri Eyaleti’nde halkın geniş katılım gösterdiği ve yer yer şiddet olaylarına da sahne olan eylemler, yerel mercileri tavizler vermeye itti.

Ferguson şehrindeki eylemlere ordu benzeri bir teçhizat, plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale eden yerel polis birimi, eyalet valisi tarafından önceki gün siyahî bir polis şefine bağlanırken, dün de daha önceki tavırdan vazgeçilerek 18 yaşındaki Michael Brown’ı vuran beyaz polis memurunun kimliği açıklandı. Başkan Barack Obama’nın da eylemlerin büyümesi ve polisin orantısız güç kullandığı yönündeki haberler üzerine bir açıklamayla müdahale ettiği ve güvenlik güçlerinin göstericilere saygılı davranmasını istediği Ferguson’da durum son gelişmeler sonrasında nispeten yatıştı.

Kendisi de bir beyaz olan Ferguson Polis Müdürü Thomas Jackson, Brown’ı vuran polisin Darren Wilson olduğunu, olay sonrasında idari izne çıkarıldığını ve sayısız ölüm tehdidi aldığını açıkladı. Jackson emrindeki yerel polis birimleri, eylemler kapsamındaki faaliyetleri itibarıyla önceki gün eyalet otoyol devriye gücünün siyahî müdürü Ron Johnson’a bağlanmıştı. Johnson göreve getirilir getirilmez eylemlere katılanlarla doğrudan temas kurmak için sahaya indi. Bununla birlikte gösterilerin büyük oranda barışçıl seyretmesi dikkat çekti. Önceki günlerde polisin eylemci ve olayları takip eden gazetecilere orantısız güç kullandığı gözlemlenmiş, bazı göstericiler de çevreye zarar vererek tepki çekmişti.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/dunya_eylemle...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0