Görüş Bildir
Haberler
Alyans Neden Dördüncü Parmağa Takılır?

Alyans Neden Dördüncü Parmağa Takılır?

Seli Bododoğan
18.03.2014 - 16:45 Son Güncelleme: 18.03.2014 - 19:30

Alyans Neden Dördüncü Parmağa Takılır?

Alyans çiftleri yüzyıllardır çiftleri birbirine bağlayan yegane takıdır. Alyansı ilk kez M.Ö. 1300’lü yıllarda Eski Mısır Prensesi Nefertiti takmıştır. Yüzyıllar sonra görülmüştür ki direk olarak kalbe giden tek damar evlilik yüzüğü yani alyans takılan 4. parmaktadır. Başka hiçbir parmağımızdan direk kalbe giden bir damar bulunmamaktadır. Evlilik Alyansının tamamen yuvarlak olmasının sebebi ise dairenin sonsuzluğu temsil etmesi olarak açıklanmaktadır.

Peki, alyans neden dördüncü parmağa takılır? 

Çinlilerin bu konuda anlata geldiği çok güzel bir açıklama vardır:

Bu açıklamaya göre; başparmak anne ve babanızı, işaret parmağı kardeşlerinizi, orta parmak sizi, dördüncü parmak yani yüzük parmağı hayat arkadaşınız olan eşinizi, serçe parmak çocuklarınızı temsil etmektedir.

Buradan hareketle ilk önce avuçlarınızı birbirine bakacak şekilde açın. Orta parmakları mümkün olduğunca bükün ve sırt sırta birleştirin. Daha sonra açık olan dört parmağınızın uçlarını birbirleriyle birleştirin.

Şimdi, sizi temsil eden orta parmağınızı oynatmadan anne ve babanızı temsil eden baş parmaklarınızı birbirinden ayırmaya çalışın. Kolayca açılacaktır, çünkü anne-babanız sizinle birlikte ömür boyu yaşamayacaktır ve er ya da geç onlardan ayrılmak zorunda kalacaksınız. Baş parmaklarınızı tekrar gibi birleştirip, kardeşlerinizi temsil eden işaret parmaklarınızı ayırmaya çalışın. Onlar da ayrılacaktır, çünkü kardeşleriniz kendi ailelerini kurup, ayrı bir hayat kuracaklardır. Serçe parmaklarımızda bizim çocuklarımızdır ve onlarda zamanı gelince ayrılırlar.

Son olarak yüzük parmağınızı oynatmaya çalışırsanız asla birbirinden ayrılmayacaklarını göreceksiniz. İşte bu sizin hayat arkadaşınız, eşinizdir…

Kaynak: http://www.sarepirlanta.com/evlilik-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın