Görüş Bildir
Haberler
Evlenene 2 Yıllık İkramiye: Evlilik İkramiyesi Kime Veriliyor, Başvuru Şartları Neler?

Evlenene 2 Yıllık İkramiye: Evlilik İkramiyesi Kime Veriliyor, Başvuru Şartları Neler?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anne veya babasından aylık alan ve evelenen kişilere 24 aylık ikramiye ödemesi yapıyor. Evlilik ikramiyesi ödemesi, alınan son maaş üzerinden hesaplanıyor ve toplu alarak hesaba geçiyor. Yaşanan yüksek enflasyon sebebiyle evlilik masrafları en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. SGK’ın yaptığı bu ikramiye ödemesi, evlenecek kişilere ‘can suyu’ oluyor. Peki, evlilik ikramiyesi kimlere ödeniyor? Evlilik ikramiyesi başvuru şartları neler? İşte 24 aylık olarak ödenen evlilik ikramiyesi ile ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Düğün masrafları, son günlerde evlenecek çiftleri kara kara düşündürüyor. Son yapılan hesaplamalarla en düşük evlilik masrafı 100 bin lirayı buluyor. SGK, dul ve yetim maaşı alanlara, maaşlarının kesileceği sebebiyle evliliklerin ikramiye yardımında bulunuyor. İşte evlilik ikramiyesi ile ilgili tüm detaylar…

Evlilik İkramiyesinden Kimler Yararlanabilir?

Evlilik İkramiyesinden Kimler Yararlanabilir?

Anne, babası vefat eden ve yetim aylığı alan kadınlar yararlanıyor. Aynı durumdaki erkeklerin ikramiye hakkı bulunmuyor. İkramiye bir defaya mahsus olarak tanımlanıyor.

Çalışan kadınların evlilik ikramiyesi hakkı da bulunmuyor. Başvuru, bulunulan yerdeki SGK müdürlüklerine yapılıyor. 

İkramiye alabilmek için ilk evliliğin yapılıyor olması gerekiyor. İkinci defa evlenen, eski eşle nikâh tazeleyen bu imkandan yararlanamıyor.

Evlilik İkramiyesi Ne Kadar?

Evlilik İkramiyesi Ne Kadar?

SGK'dan dul ve yetim aylığı alırken evlenmeleri nedeniyle aylıkları kesilen eş, kız yetim ve anaya bir defaya mahsus aylıkların 12 ya da 24 katı ikramiye ödeniyor.

Boşanma Durumunda Ne Oluyor?

Boşanma durumunda yeniden aylık bağlananlar ödenen ikramiyenin 12 aydan eksik süreye ait kısmı tahsil edilinceye kadar aylık alamaz. İkramiyenin iadesi söz konusu değil. Hak sahibinin aylığının kesildiği tarihten itibaren iki yıl içerisinde yeniden hak sahibi olması halinde bu sürenin sonuna kadar kadar gelir veya aylık bağlanmaz.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mavibiyik

Boşşş