Görüş Bildir
Haberler
Evlendikten Sonra Erkekte Değiştiği İddia Edilen 9 Şey

Evlendikten Sonra Erkekte Değiştiği İddia Edilen 9 Şey

diazepam
18.06.2014 - 15:09 Son Güncelleme: 18.06.2014 - 15:10

Kadınlar erkeklerin evlendikten sonra çok şikayetçi olmalarındak sürekli yakınır. Peki gerçekte durum bu mudur? Yani erkek değişmek, kötü özellikler kazanmak için evlenmeyi mi bekler? Yoksa işin aslı başka mıdır? Sizler için araştırma ekibimiz evli erkekler üzerinde aşağıdaki çalışmayı gerçekleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kilo almak

Doğrudur. Özellikle bekar, öğrenci hayatı yaşayan erkeklerde görülen bir durumdur bu. Erkek evlendikten sonra düzenli bir hayata kavuşmanın getirdiği rahatlığa, yıllardır kuru kuru beslenen metabolizmasının ayak uyduramamasından dolayı evlendikten sonra kilo alır. Bu değişiklik olumsuz gibi algılansa da 'sen çok değiştin' demeyi gerektiren bir drurum değildir. Kaldı ki aldığı kiloları vermek için diyet yapan, spora giden erkek bir süre sonra 'sen kim için süsleniyorsun böyle?' suçlamasıyla yüz yüze kalacaktır. Erkek hayatında biri olmadığını açıklamaya çalışmaktansa şişko oldun suçlamalarıyla karşı karşıya kalmayı her halükarda tercih edecektir. 

Netice olarak doğru, erkek evlenince kilo alır.

2. Sık sık arkadaşlarıyla görüşmek

Yanlıştır. Erkek ilk çıkmaya başladığınız zamanlar hariç arkadaşlarıyla zaten çok sık görüşüyordu. Sabah evden çıkıyor, akşam eve dönüyordu. Arada sizinle de görüşüyordu, hatta tüm gününü size ayırdığı zamanlar da oluyordu ama bunu gece geç saatlere kadar kankaları ile takılarak telafi ediyordu. Peki sizin bundan haberiniz oluyor muydu? Hayır, ama siz hadi yatalım artık diye son mesajı atarken o aslında son birayı içmek için hamle yapıyordu. Yani siz erkeğinizin arkadaşları ile geçirdiği vakitlere aşina değildiniz sadece, ama babası 'evi otel yaptı eşşoğlueşek' diyordu kendisine sıkça. Şimdi evlendiniz ve değerli eşinizin arkadaşlarına ne kadar vakit ayırdığına şahit oluyorsunuz sadece. Ama iş çıkışı arkadaşlarla iki tek atacağım demesini bile sindiremiyorsanız sizin derdiniz arkadaşlarına çok vakit ayırması değil, kusura bakmayın ama eşinizin arkadaşının olmasına bozuluyorsunuz siz. Yapmayın.

Netice olarak yanlış, erkek evlendikten sonra arkadaşlarına çok vakit ayırmaz, sadece siz bu vakitlere şahit olursunuz. 

3. Artık özel günleri sık sık unutmak

Doğrudur. Sevgili olduğunuz zamanlarda 'ilk el ele tutuşma', 'ilk öpüşme', 'ilk adalara gitme', 'ilk başını omzuna yaslama', vb. günlerin de dahil olduğu onlarca özel günü saati saatine hatırlayan adam, nasıl oluyor da evlendikten sonra doğum gününüzü bile atlıyor? Bu sebebi sevgililik döneminde erkeğin size tüm duyarını gösterme arzusu ve bu özel günlerden istifade etme gayretidir. İlk öpüşme ay dönümünü kutlar çünkü sizi her ay öpmesi böylece garanti olur. İlk el ele tutuşma ay dönümünü kutlar böylece diğer çiftlerden farklı, size özel bir gününüz olmuş olur. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun, sevgiliniz ilk çıkma yıldönümüzünü unutsa, doğum gününüz es geçse onun hakkında olumlu düşünceler besleyebilir misiniz? Erkekler bunun farkında ve sevgili olduğunuz dönemde, alarmlar kurarak, kankalarını kendisini uyarmaları için teyakkuza geçirerek hiçbir özel günü atlamaz. Ancak evlendikten sonra gelen, nasıl olsa ne kadar duyarlı olduğumu gösterdim, artık yeter hissiyatı erkeğin doğum gününüzü bile unutmasına sebep olur. 

Netice olarak doğru, sevgililik döneminde sabah akşam özel gün kutlayan erkeğe, evlendikten sonra ülfet gelir. 

4. İlgisizlik

Doğrudur. Sevgili olduğunuz zamanlarda ayakkabınızın bağını bağlayan, su birikintisinden sizi kucağında geçiren, boş yer olmayan otobüse bindirmeyip taksi tutan erkek gitmiş, yerine size bir çift güzel laf söylemeyen, sinemaya, tiyatroya götürmeyen, saat 10 dedi mi yatıp uyuyan erkek gelmiştir. Erkekler evlilikle birlikte kur yapma döneminin sona erdiğine inanır, bir de bunun üstüne kendi evinin sorumluluğunu almak gibi bir görev eklenince bu tür şeyleri gereksiz olarak girme eğilimine girer ve 'ilgili olduğumu bilmiyor musun ki göstermemi bekliyorsun?' moduna girer. İster ki hal ve hareketlerinden anlamlar çıkarın, onun size karşı ne kadar ilgili olduğunu anlayın, yaptırdığı bir kutu baklavadan onun ne kadar düşünceli biri olduğunu görün. Görmüyorsanız bir süre sonra üste çıkmaya başlayacak onun ilgisizliğinden çok, sizin ne kadar kadir kıymet bilmez biri olduğunuz tartışma konusu olacaktır. 

Netice olarak doğru, erkek evlendikten sonra ilgisiz olarak kabul edilebilecek bir döneme girer. İlgisizliğini vurgulamadan buradan çıkmayı deneyin. Sürekli ilgisiz olduğunu söylemenizin hiçbir faydası olmaz. 

5. Eskisi kadar sevmemek

Yanlıştır. Eskisi kadar belki daha çok seviyordur ancak bunları gösterme konusunda sıkıntıları vardır. Sevgili olduğunuz dönemlerde günde 13 kere seni seviyorum diyen birinin evlendikten sonra 'ben de seni' demekten öteye gitmiyor oluşu sizde böyle bir algı yaratır. Ancak yukarıda çeşitli kereler bahsettik, erkek sizi seviyor ki sizinle evlenmiş, artık daha kaç kere seni seviyorum demesi gerekiyor ki? Tabii ki yanlış bir düşünce ama erkeğin düşünce biçimi bu işte, ya alışın ya da seni seviyorum demeyi tekrar öğretin. 

Netice olarak yanlıştır. Seviyor fakat göstermiyordur ki en beteri aslında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gözü dışarıda olmak

Yanlıştır. Bir insanın gözünün dışarıda olması için o insanın içerideki halini biliyor olmanız gerekir. Evlendikten sonra ilk defa içeride gördüğünüz bir erkeğe 'gözün dışarıda' demeniz en basit haliyle haksızlıktır. Çünkü onun gözü zaten hep dışarıdadır da siz ilk defa şahit olma şansını yakalamışsınızdır. 

Netice olarak yanlıştır, erkeğin gözü standart olarak zaten dışarıdadır. Mesele sizin ilk defa bunu bu kadar yakından görüyor oluşunuzdur. 

7. Sürprizler yapmamak

Doğrudur. Erkeğin ilişki dönemini S.Ö. ve S.S. olarak ikiye ayırmak mümkün. Sevgililik Öncesi ve Sevgililik Sonrası dönem. S.Ö. dönemde içindeki tüm romantiği, tüm ilgili erkeği, tüm sürprizlerle dolu olma kabiliyetini kusan erkeğin S.S. dönemine pek bir şeyi kalmaz. Yapılmış olanı tekrar etmektense, artık hiç yapmamayı tercih eder. Mesela akşamları eve bir demet çiçekle gelmeyi başkalarının yaptığı şeyin tekrarı olarak görür ve bulaşmak istemez. Peki bu durumda eşin dostun kocalarının ne kadar çok sürpriz yaptığını hatırlatmak, komşunun kocasını örnek vermek işe yarar mı?... Deneyin görün, bir daha ömür boyu sürpriz yapmamasının büyük ihtimal olduğunu aklınızdan çıkarmayın ama. 

Netice olarak doğrudur. Sürprizlerle dolu erkek S.Ö. döneminde kalmıştır maalesef.

8. Sorumsuz olmak

Kısmen doğrudur. Eğer eşiniz sizinle ilk evliliğini yapmışsa, sorumluluk almayı yeni öğrendiğinden bahsetmek mümkün. Erkekler kadınlar gibi sorumluluk bilinciyle dolu olarak dünyaya gelmiyor. Ülkemizdeki ataerkil toplum yapısı da maalesef onların ciddi anlamda sorumlu bireyler olarak yetişmesinin önündeki en büyük engel. Hal böyle olunca, evlilikte sorumluluğun nasıl alınacağı konusunda bir hayli acemiler ve öğrenmeleri zaman alıyor. Ama bu onlara hemen 'sorumsuzsun' damgasını yapıştırmayı gerektirmiyor. Hele biraz sabredin bakalım, 1 yılın sonunda hala aynıysa bunu diyebiliriz, ama daha ikinci ayda sen sorumsuzsun demenin de alemi yok. 

Netice olarak kısmen doğrudur. Sorumsuz değildir de, sorumlu nasıl olunur bilmiyordur. 

9. Kendine özen göstermemek

Doğrudur. Kilo almak ile benzer gerekçeler neticesinde erkeğin evlendikten sonra kendine özen göstermediği söylenebilir. Ama elinizi vicdanınıza koyun, bakımlı, şık, her gün duşunu alan, parfümünü sıkan bir erkeğe 'senin hayatında biri mi var?' diye sormamanız mümkün mü? Bizce değil.

Netice olarak doğrudur. Erkek evlendikten sonra; 1- alan almış satan satmış, 2- şimdi hayatımda biri olmadığını izah etmekle kim uğraşacak düşüncelerinden dolayı öz bakımını ihmal edebilir. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
20
20
15
11
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?