Görüş Bildir
Haberler
Evinde Kendine Minimalist ve Ferah Bir Ortam Oluşturmak İçin Yapabileceğin 9 Şey

Evinde Kendine Minimalist ve Ferah Bir Ortam Oluşturmak İçin Yapabileceğin 9 Şey

Ma Belle
24.03.2023 - 13:12

'Az, çoktur.' sloganı ile hayatımıza yerleşmeye başlayan minimalist tasarımlar, ortam kalabalıklığını azaltır ve daha estetik bir görüntü elde etmemizi sağlar. Ferah ve minimalist bir ev ortamı sağlamak istiyorsan doğru içeriktesin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Minimal mobilyalar ile başlayabilirsin.

Evinde minimal bir görüntü yaratmak istiyorsanız önce mobilyalardan başlayabilirsin. Renkleri birbirine yakın sandalye, masa ve koltuk gibi mobilyaları seçmek görüntü kalabalıklığını azaltır ve daha ferah bir ortam yaratmanı sağlar.

2. Evin yüzeylerini temiz tutabilirsin.

Minimal bir evin yüzeyleri mutlaka temizdir. Bunun yer yüzeyi olmasına gerek yok. Yerler, duvarlar, tavanlar, raflar ya da dolapların her zaman temiz ve gereksiz eşyalardan arındırılmış olması gerekir. Kullanmadığın eşyaları yaşam alanında barındırmamalısın. Böylelikle daha ferah bir ortam elde edebilirsin.

3. Az ve öz biblolar kullanabilirsin.

Her şeyden kopuk ve tek düze eşyaların olduğu bir ev sıkıcı olurdu. Bu yüzden hoşuna giden birkaç biblo ile evini süsleyebilir, kalabalık bir ev ortamı yerine daha iç açıcı bir yaşam alanı elde edebilirsin. Mesela yemek masasında gümüş şamdanlar, renkli peçeteler veya farklı desenlerdeki masa örtüleri yerine daha şık eşyalar tercih edebilirsin.

4. Duvarlarda çok fazla eşya bulundurmamaya çalış.

4. Duvarlarda çok fazla eşya bulundurmamaya çalış.

Bazı insanlar duvarlarına türlü eşyalar asar, monte eder veya yapıştırır. İşte minimal bir ortam sağlamak istiyorsan onlar yerine gözü yormayan bir tablo kullanabilirsin. Duvar rengi de mobilyalara uyuyorsa evin fıstık gibi olacak!

5. Bazı eşyaları gözünden uzakta tutabilirsin.

5. Bazı eşyaları gözünden uzakta tutabilirsin.

İhtiyacın olan her şey gözünün önünde veya elinin altında olmak zorunda değil. Eşyalarını gözden uzak çekmecelerde, dolaplarda veya diğer odalarda saklayabilirsin. Mesela kitaplığına kitaplarını, filmlerini veya not defterini barındırabilirsin ama fazlasına lüzum olmamalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Duvarına favori tablonu asabilirsin.

6. Duvarına favori tablonu asabilirsin.

Duvarına favori tablonu asabilirsin ancak diğer duvarlar çıplak kalabilir. Evinin sıkıcı olmamasını istiyorsan her halükarda bir şeyler ile süslemen gerekecek ama unutma, ferah bir ortam yaratmak istiyorsan kalabalık yaratacak şeyler kullanmamalısın.

7. Pencereler ve perdeler bu konuda çok önemli.

Sadece kaliteli perde kullanmak ferah bir görünüm sağlamaz. Düz renkte, daha hafif kumaştaki perdeler kullanarak hem evine iç açıcı bir görünüm kazandırırsın, hem de minimal bir ev ortamı yaratmaya bir adım daha yaklaşırsın. Pencerenin önünde çok süsleme barındırmamaya çalış.

8. Zeminde düz desenlerin olmasına özen gösterebilirsin.

8. Zeminde düz desenlerin olmasına özen gösterebilirsin.

Zemin döşemelerinin tek renk veya tek desene sahip olmasına dikkat edebilirsin. Zemin temizliğinden bahsetmiştik ama desenli bir zeminin gözlerini yoracağından şüphemiz yok. Halı kullanıyorsan eğer, mobilyalarına uygun renkte halı kullanabilirsin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın