Görüş Bildir
Haberler
Evcil Kediler 'İstilacı Türler' Arasına Eklendi!

Evcil Kediler 'İstilacı Türler' Arasına Eklendi!

Ulaş
27.07.2022 - 18:26

Evcil kedi dostlarımız Polonya'da 'istilacı yabancı türler' kategorisine eklendi. Kararın alınmasına gerekçe olarak evcil kedilerin yabani diğer canlılara verdikleri zarar gerekçe gösterildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orta Doğu'daki uygarlıklar evcilleştirdi!

Orta Doğu'daki uygarlıklar evcilleştirdi!

Polonya'daki bilim enstitüsü, ulusal 'istilacı yabancı türler' veri tabanına, kuşlara ve diğer memelilere verdikleri zarar sebebiyle evcil kedilerin de eklendiğini açıkladı.

Associated Press'in aktardığı habere göre, 1786 türün bulunduğu veri tabanına, literatürdeki ismi Felis catus ile ev kedileri eklendi.

Polonya Bilimler Akademisinin internet sitesinde, 'Felis catus, muhtemelen yaklaşık 10 bin yıl önce Orta Doğu'daki büyük uygarlıkların beşiğinde evcilleştirildi. Böylece bu türler, bilimsel bir bakış açısıyla Avrupa'ya yabancı hale geldi.' açıklamasıyla bir blog yazısı yayınladı.

İnsan hangi kategoride?

İnsan hangi kategoride?

Enstitü de evcil kedilerin avladıkları ve öldürdükleri kuş ve memeli hayvan sayısının göz önünde bulundurulması gerektiği, bu kararın giderek artan bilimsel fikir birliğinin sonucu olduğu, öte yandan 'hayvanlara karşı herhangi bir acımasızca' yaklaşıma karşı çıktıkları açıklamasında bulundu.

Karara birçok kişi sosyal medyada tepki gösterirken, The Happy Cat isimli kitabın yazarı Dorota Suminska, biyo-çeşitliliğin azalmasında etkili olan çevre kirliliği gibi diğer sebeplere dikkat çekerek, 'İnsan istilacı olmayan yabancı türler listesinde mi diye bir sormak lazım?' ifadesini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
20
20
5
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ümit Mustafa

Malesef ki doğru bir haber ... kedilerin avladıkları kuşlar yüzünden önemli ölçüde kuş türü ya silindi ya da silinecek kadar azaldı. Bu azalma kritik noktayı... Devamını Gör

Mert Soylu

bizimki apartmanda yaşarken her ay balkondan 1 güvercin yakalardı,bahçeli eve geçtik şimdi artık eve karga getiriyor. tek başına bir türün soyunu tüketebilme... Devamını Gör

Great work

Kuş yakaladıkları için özür dileriz restorantta yemeleri gerekirdi.

1.Harald

bizim kız henüz küçük, kelebek sinek vs ile kendini geliştiriyor. Biraz daha büyüdüğünde bakalım neler yapacak :))