Görüş Bildir
Haberler
Ev Tadilatı İçin Kredi Kullanılır mı? Evinizi Yenilerken Uygulayabileceğiniz 8 Tavsiye

etiket Ev Tadilatı İçin Kredi Kullanılır mı? Evinizi Yenilerken Uygulayabileceğiniz 8 Tavsiye

Lisa Campton
11.04.2023 - 14:03

Ev tadilatları çoğu zaman çok yorucu bir süreçtir. Çünkü o kadar ayrıntı barındırır ki siz bu ayrıntıları düşündükçe daha fazlası da ortaya çıkmaya devam eder. Bu yüzden de bazı tavsiyelere ihtiyaç duyarız. Ayrıca mali anlamda külfeti de sizi farklı açılardan yormaya devam edebilir. Ev tadilat kredisi de işte tam bu zamanlarda size yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak ev tadilat kredisi nedir, ne değildir onu öğrenelim.

İlk olarak ev tadilat kredisi nedir, ne değildir onu öğrenelim.

Evlerin dekorasyonunda ya da tadilatında yapılacak her türlü değişiklik için alınabilen kredi türüne ev tadilat kredisi deniyor. Bu işlemler; çatı aktarma, banyo tadilatı, mantolama ya da mutfak tadilatı gibi içerikleri kapsamaktadır. Bu tarz işlemleri söylemesi basit olabilir ama maliyeti kesinlikle basit ve ucuz değil. Bu yüzden ekstra yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Tam burada da ev tadilat kredisi devreye giriyor.

Bu ilginç kredi türünü nasıl alabilirim diyorsanız cevabı oldukça kolay.

Bu ilginç kredi türünü nasıl alabilirim diyorsanız cevabı oldukça kolay.

Ev tadilat kredisi alabilmek için dilediğiniz bankaya başvuru yapabilirsiniz. Ancak her bankanın sunduğu koşulların farklı olduğunu göz önünde bulundurarak seçim yapmaya özen gösterin. Yapmak istediğiniz tadilat ve değişikliğe göre bir mimarla anlaşarak bütçe belirlenir. Ardından belirlenen değeri banka müşteri adına ödeyerek tam karşılığını sağlamaktadır. Anlaştığınız bankanın belirlediği vadeye kadar bu destek sürmektedir.

Şimdi de evinizi yenilerken uygulayabileceğiniz tavsiyelere geçiş yapalım.

1. Anahtarlık ve kilit kutusuna yatırım yapın.

1. Anahtarlık ve kilit kutusuna yatırım yapın.

Evinize taşınmadan önce tadilat yapıyorsanız veya tadilat sırasında uzakta yaşıyorsanız, anahtarlı ve kodlu bir kapı kasasına yatırım yapmayı düşünün. Çünkü unutmayın ki tadilata yapacak ustalar ve yükleyiciler işe erken başlarlar. Bu nedenle sabah trafiğinin yoğun olduğu saatlerde araç kullanmak veya işçilerin kontrolsüz bir şekilde içeri girmesini istemiyorsanız, kodla giriş yapılabilen akıllı kapı donanımı kurmayı planlayın. Size sayısız saatten, galonlarca yakıttan ve sancılı, sabahın erken saatlerinde uyandırma çağrılarından kurtarabilir.

2. Tadilattan önce tadilat alanında daha fazla vakit geçirin.

2. Tadilattan önce tadilat alanında daha fazla vakit geçirin.

Her ne kadar yapacağınız bazı tadilatlarda emin olsanız da tekrardan gözden geçirmekte fayda var. Mesela ekstradan boya renkleri, parke ve aydınlatma cihazları gibi konulardaki değişiklikler için daha fazla vakit ayırmalısınız.  Boya paletlerini tadilat başlamadan önce seçseniz bile duvarlarda görmeniz gerekir. Evde vakit geçirdikçe renklerle ilgili kararlarınız değişebilir. Ayrıca mevcut aydınlatma cihazlarının alanı düşündüğünüz gibi aydınlatmadığını ortaya çıkarabilir. Yeniden şekillendirdiğiniz odada her şeyin birlikte nasıl çalıştığını düşünmek için boyamadan ve yeniden parke döşemeden önce biraz daha zaman harcarsanız sizin için daha yararlı olur.

3. Zaman çizelgeniz hakkında gerçekçi olun.

3. Zaman çizelgeniz hakkında gerçekçi olun.

Yenilemeniz beklenenden her zaman daha uzun sürer. Bu nedenle bir evi yenilemeyi planlarken hazırlıklı olun ve hayal kırıklığını önlemek için ayarlamalar yapın. Yenilemelere başlamadan önce yeni eşyalarınızın satın alma işlemini bitirin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Beklenmeyeni bekleyin.

4. Beklenmeyeni bekleyin.

Tüm evlerin duvarlarında, yerlerin altında ve başka yerlerinde sırları vardır. Bu sırlar tadilat sırasında ortaya çıktığında canınızı feci şekilde sıkabilir. Bu yüzden her zaman kendinize ekstra bütçe hazırlayın. Bu durumlara örnek vermek gerekirse, müteahhittiniz merakla beklediğiniz yeni parke zeminleriniz için ölçüm yaparken, kaymış bir merkez kiriş nedeniyle zeminlerinizin düz olmadığını söyleyebilir.

5. Birden Fazla Ustayla Görüşün

5. Birden Fazla Ustayla Görüşün

Birden çok yükleniciyle görüşmek ve teklifleri karşılaştırmak faydalıdır.  Birden fazla ustayla görüşmeden çok fazla ödeme yapmayın istediğinizi alamama riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Son bir karar vermeden önce ödevinizi yapmanız ve birkaç uzmanla konuşmanız faydalı olacaktır.

6. Önce mutfağınızı yenileyin.

6. Önce mutfağınızı yenileyin.

Ev sahipleri genellikle bir evi hangi sırayla yenilemeleri gerektiğini bilmek isterler. Mutfakla başlamak en iyisidir çünkü bu tadilatlar evinize önemli bir değer katar. Evinizi yenileme bitmeden satmak zorunda kalırsanız mutfağın yenilenmiş olması diğer bölgelere göre evinize daha fazla değer kazandırır.

Pratik olarak konuşursak, önce mutfak tadilatını yapmak isteyeceksiniz çünkü mutfak için evin en ayrıntıya ihtiyaç duyan bölgesi diyebiliriz. Kapsamlı bir mutfak tadilatı tipik olarak birkaç ay sürdüğü için evinizin aile odasında veya başka bir bitişik alana geçici bir yedek mutfak kurmak da iyi bir fikir olabilir.

7. Tasarım fikirleriniz konusunda net olun.

7. Tasarım fikirleriniz konusunda net olun.

Bir iç mimarla görüşmeden önce tasarım tercihlerinizi daraltmak isteyeceksiniz. Ev dekorasyon dergilerine, iç dekorasyon web sitelerine ve tasarım şovlarına göz atarak ilham alabilirsiniz. Ayrıca tasarımcınızı kesinlikle bütçenize uygun tutun. Pahalı malzemeler satın almalarına ve daha sonra sizden ücret almalarına izin vermeyin. Belirli bir zaman diliminde kalmaya çalışırsanız maliyetleriniz de düşük kalacaktır.

8. Pozitif kalmaya özen gösterin.

8. Pozitif kalmaya özen gösterin.

Ev tadilatı yıpratıcı ve stresli bir süreçtir. Bu yüzden pozitif kalmaya özen gösterin çünkü belli bir aşamadan sonra siz gerildikçe işler daha iyiye gitmeyecek sadece canınızı sıkmış olacaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın