Görüş Bildir
Haberler
ETF Onayı Sonrası Bitcoin 63.000 Dolar’ı Gördü! Bu Haberden Sonra Kripto Para Dünyasında Bizi Neler Bekliyor?

etiket ETF Onayı Sonrası Bitcoin 63.000 Dolar’ı Gördü! Bu Haberden Sonra Kripto Para Dünyasında Bizi Neler Bekliyor?

Ali Aydemir
20.10.2021 - 10:30

Bitcoin'in ETF Onayı merak konusu iken haberin yayılmasıyla birlikte fiyatı 63.000 dolara tırmandı. Piyasanın en büyük kripto varlığı Bitcoin, önemli gelişmeler eşliğinde 60.000 dolar sınırına ulaşmış durumda. Mevcut fiyat seviyesi Mayıs  öncesi döneme ulaştı. İşte ETF hakkındaki detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Hevesle beklendiğine inanıyoruz."

"Hevesle beklendiğine inanıyoruz."

Bitcoin vadeli işlem piyasasını takip edecek olan ProShares’in merakla beklenen ETF’sinin Salı günü NYSE’de “BITO” koduyla işlem görmeye başlayacağı doğrulanmıştı. ProShares CEO’su Michael L. Sapir, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ”Çok sayıda yatırımcının, yıllarca süren çabalardan sonra Bitcoin bağlantılı bir ETF’nin başlatılmasını hevesle beklediğine inanıyoruz.” dedi.

Bloomberg Intelligence ETF Analisti James Seyffart tarafından geçen hafta duyurulmuştu!

"Yatırımcılara Bitcoin'e kolayca ulaşma imkanı sağlanıyor."

"Yatırımcılara Bitcoin'e kolayca ulaşma imkanı sağlanıyor."

ProShares CEO'su Sapir: “BITO, bir aracı kurum hesabına sahip olan ve hisse senedi ve ETF satın almakta rahat olan, ancak bir kripto para birimi sağlayıcısı ile başka bir hesap açmanın güçlük ve öğrenme eğrisinden geçmek istemeyen geniş bir yatırımcı kesimine Bitcoin’e kolayca ulaşma imkanı sağlayacaktır. Yatırımcılar genelde bu sağlayıcıların düzenlenmemiş olabileceğinden ve güvenlik risklerine maruz kalabileceğinden endişe duyuyorlardı.”

Bitcoin Futures ETF nedir ve neden bu kadar önemli?

Bitcoin Futures ETF nedir ve neden bu kadar önemli?

Bitcoin ETF, çerçevesi yasalarla belirlenmiş, yatırımcıların Bitcoin’e dolaylı yatırım yapmasına imkan tanıyan bir finansal ürün olarak tanımlanmaktadır. Bir Bitcoin Futures ETF ile yatırımcılar piyasada direkt Bitcoin ticareti yapmak yerine BTC fiyatı üzerinden yatırım yapabilir ve bu fonlar, güvenli bir ortam olarak kabul edilen düzenlenmiş borsalarda işlem görür. Bitcoin vadeli ETF’leri, yüksek düzeyde düzenlenmiş finansal dünyada kriptonun yerini sağlamlaştırmak için uzun süredir mücadele eden genç kripto endüstrisi için de büyük bir düzenleyici başarı olacak.

Kurumsal firmaların kriptoya ilgisi artacak.

ETF onayı, özellikle kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına olan ilgisini artıracağı için son derece önemli kabul ediliyor. Buna göre kurumsal yatırımcılar Bitcoin Futures ürün talebini arttırdıkça ihraç eden kurum da bu talebi desteklemek için portföyündeki fiziki Bitcoin miktarını artırmak zorunda kalacak. Bu talep ise Bitcoin fiyatını olumlu yönde etkileyeceğinden onaylama söylentilerinin şimdiden pozitif fiyatlandığını görüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ETF'ye yapılan yatırım, Bitcoin'e yapılmış yatırım olarak mı yorumlanmalı?

ETF'ye yapılan yatırım, Bitcoin'e yapılmış yatırım olarak mı yorumlanmalı?

Vadeli işlemlere dayalı bir ETF’ye yatırım yapmak, doğrudan Bitcoin’e yatırım yapmakla aynı şey olmaz. Vadeli işlem sözleşmesi, gelecekteki bir tarihte üzerinde anlaşılan bir fiyattan bir varlığın satın alınması veya satılması için yapılan bir sözleşmedir. Vadeli işlemlere dayalı bir ETF, varlığın fiyatını değil, nakit olarak ödenen vadeli işlem sözleşmelerini takip eder. Yıllık getiri, bir vadeli işlem yatırımcısının, dayanak varlığın fiyatındaki değişikliğin üzerine yakaladığı getiridir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın