Görüş Bildir
Haberler
Estonya’da AstraZeneca Kullanımı Askıya Alındı

Estonya’da AstraZeneca Kullanımı Askıya Alındı

Estonya, Avusturya’da AstraZeneca aşısı yapan bir kişinin ölmesi ve diğer bir kişinin de hastalanması ilgili soruşturma bitene kadar bu aşının kullanımını askıya aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ERR haber portalının aktardığına göre, Estonya İlaç Departmanı, 8 Mart'ta AstraZeneca aşısının kullanımına ara verilmesi için Sağlık Departmanı’na başvurdu. Sağlık Departmanı yetkilileri, tüm aşılama merkezlerini arayarak AstraZeneca aşısının kullanımını askıya almasını istedi.

Sağlık Departmanı Direktör Yardımcısı Mari-Anne Härma, yerel medyaya açıklamasında, “Bazen öyle durumlar oluyor ki, soruşturma zaman aldığı için bir partinin kullanımı askıya alınabiliyor. Bunda alışılmadık bir durum yok” ifadesini kullandı.

Soruşturma bitene kadar kullanılmayacak

Soruşturma bitene kadar kullanılmayacak

Härma, “Hangi merkezde ne kadar aşı kaldığına ilişkin bilgi topladık. Büyük kısmı kullanıldı bile. Soruşturma bitene kadar elde kalan aşı kullanılmayacak” dedi.

Avusturya, 7 Mart Pazar günü, bir kişinin ölmesi ve bir kişinin de hastalanması vakaları araştırılıncaya kadar önlem olarak AstraZeneca aşısının kullanımını askıya aldığını duyurmuştu.

Batı medyasının haberine göre, Avusturya’da 49 yaşındaki bir kadın kan pıhtılaşma sorunu nedeniyle hayatını kaybederken 35 yaşındaki bir başka kadında akciğer embolisi gelişti. Bu kadının artık iyileşmek üzere olduğu ifade edildi.

Avusturya İlaç Departmanı, “Şu anda bu vakaların aşıyla bağlantısı kanıtlanmadı” diye açıkladı.

Estonya’da geçen hafta AstraZeneca aşısı yapılan 31 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Härma, “Elimizdeki bilgi, bu vakanın Avusturya’dan gelen partiyle bağı olmadığını gösteriyor” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın