Görüş Bildir
Haberler
Yasadışı Dinleme Soruşturmasında 11 Tutuklama Talebi

Yasadışı Dinleme Soruşturmasında 11 Tutuklama Talebi

FreiGeist
21.01.2015 - 15:16 Son Güncelleme: 21.01.2015 - 16:15

Yasadışı dinleme operasyonunda ifadesi alınan 27 kişiden 15'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, 'casusluk', 'devletin birliğini bozmak' ve 'kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi' iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında, ifadesi alınan 27 kişiden 11'i tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi, 15'i ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Palaz teslim oldu

Ankara merkezli 4 ilde yürütülen 'paralel yapı' operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Palaz, teslim oldu. Emniyet'e girişte kısa bir açıklama yapan Palaz, Başbakanlık'ta bulunan 'Böcek'le ilgili istenilen raporu vermediği için öç alındığını vurguladı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, 'casusluk', 'devletin birliğini bozmak' ve 'kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi' iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, avukatıyla Gölbaşı Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

'Biz teslim ettikten sonra bu telefonları kim ne yaptı bilmiyoruz'

'Biz teslim ettikten sonra bu telefonları kim ne yaptı bilmiyoruz'

Emniyet'e girişte kısa bir açıklama yapan ve soruşturmaya böcek raporunu vermediği için dahil edildiğini belirten Palaz, “TÜBİTAK kriptolu telefonların sadece tasarım ve üretimini yapıyor. Bu aşamadan sonrası bizi alakadar etmiyor. TÜBİTAK olarak bilgi sahibi de değiliz. Telefon kime tahsis edildi, ne oldu bilmiyoruz. Biz teslim ettikten sonra bu telefonları kim ne yaptı, bilmiyoruz. Bence siz sorularınızı bizim teslim ettiğimiz şahıs ve kurumlara sorun.” dedi.

Palaz, teslim olmadan önce Gölbaşı Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Palaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bu soruşturmaya neden dahil edildiğim bellidir. Böcek raporunu vermediğim için öç alınıyor. TÜBİTAK kriptolu telefonların sadece tasarım ve üretimini yapıyor. Kullanılan sertifikalar, algoritmalar, protokoller NATO tarafından onaylı tüm dünyanın güvenliğini test ettiği ürünlerdir. Kriptolu telefonlar, kullanılmaya dönenim başbakanı ile başlanmamıştır. Daha önce TSK 2008’den bu yana yüzlerce cihaz teslim edildi. Güvenli bir şekilde kullanılmaktadır. Telefonları ürettikten sonra bizzat kendim, Hakan Fidan Bey'e, teknik arkadaşlarla kaç kez MİT ve dönemin Başbakan Teknoloji Danışmanı Mustafa Varank’a testlerini yapıp, sağlam bir şekilde teslim edilmiştir. Bu aşamadan sonrası bizi alakadar etmiyor. TÜBİTAK olarak bilgi sahibi de değiliz. Telefon kime tahsis edildi, ne oldu bilmiyoruz. Biz teslim ettikten sonra bu telefonları kim ne yaptı bilmiyoruz. Bence siz sorularınızı bizim teslim ettiğimiz şahıs ve kurumlara sorun.”

Palaz ile birlikte gözaltına alınanların sayısı 25’e yükseldi. Operasyon kapsamında 28 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. 

AAve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0