Görüş Bildir
Haberler
Eski Telefon Pilleri Taşınabilir Şarj Cihazına Dönüşüyor

Eski Telefon Pilleri Taşınabilir Şarj Cihazına Dönüşüyor

ATKN
14.05.2015 - 09:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Her yeni akıllı telefon alındığında bir önceki telefon değerlendirilemez veya satılamazsa elimizde kalıyor. Özellikle de önceki telefon bir hayli eskiyse bu cihazı satmak da mantıklı olmayacağından cihaz çöpe gidebiliyor. Hızla elektronik çöplüğüne dönüşmeye başlayan dünyayı bir nebze de olsa korumayı amaçlayan Kickstarter projesi, eski telefonun pili ile yeni cihazınızı şarj etmeyi sağlıyor.

Better Re adı verilen şarj çözümü, piyasada mevcut olan her pile uygun olarak geliştirilmiş durumda. Geliştiricilerin belirttiğine göre 2 yıl süre ile kullanılan akıllı telefonların pilleri halen yüzde 80 verimlilikle çalışıyor. Bu potansiyeli değerlendirmeyi amaçlayan Better Re içerisine yerleştirilen eski pil, telefonunuzu şarj etmeye yarıyor. Örneğin 2800 mAh kapasiteli eski telefon pilini Better Re’ye yerleştirdiğinizde bu değere sahip bir taşınabilir şarj cihazı ortaya çıkmış oluyor. Peki eski telefonunuz pili çıkarılamayan bir modelse ne olacak? Yapımcı Enlighten bunu da düşünmüş. Eğer sipariş fiyatına 10 dolar daha eklerseniz kullanılmış bir pil sahibi olmanız mümkün hale geliyor. İstendiği zaman bu piller değiştiriliyor ve kolaylıkla şarj edilebiliyor.

39 dolara Kickstarter üzerinde satışa sunulan ve 50 bin dolarlık hedefe ulaşabilmek için 27 günübulunan cihazın haziran ayında destekçilere teslim edileceği ifade ediliyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0