Görüş Bildir
Haberler
Ertelenmişti: Suudi Arabistan Konsolosluk Konutunda Arama Yapılıyor

Ertelenmişti: Suudi Arabistan Konsolosluk Konutunda Arama Yapılıyor

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili oluşturulan çalışma grubundaki Türk yetkililer, Başkonsolosluk konutuna geldi. Türk yetkililerin binaya girişinin ardından konutta inceleme başladı. Dün Suudi Arabistan Başkonsolosu'nun Türkiye'den ayrılmasından kısa süre sonra Türk polisi incelemelerde bulunmak üzere konsolosluk rezidansına gelmiş, ancak binada yetkili kimse bulunmadığı gerekçesiyle arama işlemi iptal edilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk yetkililer, dün Türkiye'den ayrılan Muhammed el Uteybi'nin kullandığı Başkonsolosluk konutuna geldi.

İnceleme başladı

İnceleme başladı

Levent'teki Başkonsolosluk konutuna ikisi olay yeri inceleme olmak üzere toplam 4 sivil plakalı araçla 16.40'ta gelen Türk yetkililer, konsolosluk binasını çevreleyen bariyerlerin içine alındı. Olay yeri inceleme polisleri yanlarında getirdikleri ekipmanları araçlardan indirerek Başkonsolosluk konutuna girdi.

Ortak çalışma grubundaki Türk yetkililerin binaya girişinin ardından, konutta inceleme başladı.

Suudi yetkililer de konutta

Suudi yetkililer de konutta

Türkiye'den dün ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin Levent'teki konutuna 4 sivil ve bir resmi araç giriş yaptı.

Araçlarda, Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin oluşturulan çalışma grubundaki Suudi yetkililerin bulunduğu belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Drone ile görüntü alındı

Drone ile görüntü alındı

Konut içinde başlatılan çalışmalarda mavi ışık ile birlikte 'Luminol' yöntemi denilen yöntemle DNA izi arandı. Zaman zaman görevli ekipler, konutun çatısında da arama yaptı. Öte yandan, polis konutun üzerinde olay yeri inceleme ekiplerine ait bir drone ile de aramalar gerçekleştirildi. Eğitimli polis köpekleri de aramalara dahil edildi.

Kuyunun boşaltılması için itfaiye aracı getirildi

Kuyunun boşaltılması için itfaiye aracı getirildi

Ekiplerin konutun bahçesinde ve bahçede yer alan havuz ile su kuyusunda da arama yapması beklenirken, konutun arka girişine bir itfaiye aracı geldi.

İtfaiye aracının kasasında bir su motoru ve jeneratör bulunurken, ekiplerin konutun bahçesinde bulunan su kuyusunda inceleme yapacağı öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın