Görüş Bildir
Haberler
Erkeklerin Neredeyse Yarısı Ev İşlerinin Eşit Paylaşıldığını Düşünse de Kadınlar Bu Konuda Aynı Fikirde Değiller!

Erkeklerin Neredeyse Yarısı Ev İşlerinin Eşit Paylaşıldığını Düşünse de Kadınlar Bu Konuda Aynı Fikirde Değiller!

Rinascita
19.09.2019 - 08:45

Yapılan yeni araştırmaya göre ev işlerinin çoğunluğunu kimin yaptığı konusunda kadınlarla erkeklerin bakış açısı arasında ciddi bir fark var.

Kaynak: https://www.independent.co.uk/life-st...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan bir araştırmada katılımcıların çoğu erkeklerle kadınların çocuk bakımı ve ev işleri konusunda eşit rol almaları gerektiği konusunda hemfikir olsalar da; kadınların yalnızca %20'si bunun evlerine yansıdığını düşünüyor.

Kadınların neredeyse %74'ü çift olarak çalışma saatleri ve çevresel faktörlere rağmen hala ev işi ve çocuk bakımı konusunda çoğunluk görev aldıklarını söylediler.

O'Leary özellikle cinsiyet eşitsizliği konusunda çabucak dönüt sağlayacak bir formül olmadığını belirtti.

Hala katedilmesi gereken çok yol olmasına rağmen erkeklerin %67'si ve kadınların %68'i ev işlerinin cinsiyet ayrımı gözetmeksizin eşit bir şekilde yapılması gerektiğini söylediler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
9
7
6
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Apollonia corleone

acaba gay evliliğinin yasal olduğu ülkelerde gay çiftlerde çocuk bakımı ev işler dağılımı durumu nasıl.Sadece bir ebeveyne yüklemek tarafların bencilliğinden... Devamını Gör

Üzgün Mutsuz

ya bu kadınların istediği şey çocuk doğurmak ve ona bakmak. onlara göre tüm iş bu. hatta o kadar büyük bir iş ki, işsiz ev hanımları ev işlerini bile yapmıyo... Devamını Gör