Görüş Bildir
Haberler
Erkeklerin En Büyük 4 Korkusu

Erkeklerin En Büyük 4 Korkusu

adem kara
23.06.2014 - 15:14

Erkeklerin eninde sonunda yüzleşmesi gereken 4 handikap...

Bütün Jung terapistleri bilirler ki erkeklerin çoğunluğunun gözü sırlara karşı kapalıdır ve farkında değildirler. Terapistler aynı zamanda erkeklerin bunu sert bir görünüşün ardına saklamakta da zorlandıklarını ve mantıklı kararlar veriyorlarmış gibi görünmeye çalıştıklarını söylüyor. Araştırmaların aktif short pozisyonların pasif long pozisyonlardan daha yüksek getiri sağladığını göstermesine rağmen birçok kişinin short pozisyonda takılıp kalmasının nedenlerinden bir tanesi de budur.

Bu gerçeğin arkasında en başarılı erkeklerin bile aslında tam olarak özgür olmadığı yatıyor: Bu 4 sır erkekleri gözleri kapalı bir yatırımcı, iş adamı, siyasetçi, aile üyesi yapıyor. İşte erkeklerin tümünün karşılaştığı ve yüzleşmemesi durumunda bütün hayatı boyunca başına bela olacağı 4 sır.

1. Bir role takılıp kaldınız, başkasının hayatını yaşıyorsunuz

Birçok erkek hayatlarını anneleri babaları olsun, akrabaları olsun, aileleri olsun, dini toplum olsun, başkalarının beklentilerini karşılayabilmek için geçiriyor. 'Onların' hiç bir zaman başaramdıklarını başarmak istiyorlar. Fakat malesef böylesi motivasyonlarla oynadığımız roller derin huzursuzluklar yaratıyor ve hayatımızın diğer alanlarında hedeflerimiz, performansımızı, başarı fırsatlarımızı sabote ediyor.

2. Sert mizacınız yalnızca korkmuş bir ufak çocuğu koruyor

'Dünya büyük ve tehlikeli bir yer' diyor Hollis. Erkekler korkmamaları gerektiğine inanarak programlandırılıyorlar. Fakat orada bir yerde gerçekten korkmuş bir çocuk var ve erkekler bunu maço bir karakterin ardına saklıyorlar. Ve uyanma vakti gelene kadar sert ve kararlı görüntüsünü kaybedecek korkusuyla bunu itiraf edemiyor. Bundan dolayı erkekler aşırı tepki veriyor ve iş dünyası ve piyasalarda maço davranışlarla gizlemeye çalışıyor.

3. Duygularınızı ve hislerinizi bastırıp görmezden geliyorsunuz

Spor yapmak, askeri kamplara katılmak, risk almak ve diğer zorluklar 'gerçek erkeklerin' acıya dayanıklı oldukları, sert görünümlerini nasıl devam ettirebilecekleri, duygularını nasıl gizleyebilecekleri inancını pekiştiriyor. Fakat bu fiziksel acı malesef bizi reddedilme, kaybetme, üzüntü, ölüm ve diğer duygusal travmatik acılara hazırlayamıyor.

4. İçimizdeki 'anneyi' etrafımızdaki bütün kadınlara yansıtıyoruz

Etrafımızdaki bütün kadınlara, kız arkadaşımıza, akrabamıza, arkadaşlarımıza, kadın patronlarımıza, evet bütün otoriteye içimizde kendi yetiştirdiğimiz 'anneyi' yansıtıyoruz. Jung buna alter ego, yani ikinci kişiliğimiz, diyor; bizim feminen doğamız, ruhumuzu dengeleyen faktör. Birçok erkek bu doğadan korkuyor, reddediyor, görmezden geliyor ve gerçek erkeklikte yanlış olur diye bastırıyor ama bir tek kendi içlerinden gelen bir güç kaynağı olarak görmüyor. Bu bütün Doğu geleneklerinin yin-yangıdır.

Evet, sizin içinizden gelen güç gerçek gücünüzün kaynağıdır. Bu 4 korkuyla yüzleşin, gücünüzü keşfedin, özgür olun ve hayattaki gerçek rolünüzü yaşayın.

WSJ Türkiye

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vayarkadas

ulan söylemesi ne kadar kolay ya "özgür olun, gerçek rolünüzü yaşayın!" insan "he amk" demekten alamıyor kendini. sıkışıp kalmış bir nesle denk gelmiş bi... Devamını Gör