Görüş Bildir
Haberler
Erkeklerin Elinden Pantolon Giyme Hakkını Giye Giye Almış Kadınlar

etiket Erkeklerin Elinden Pantolon Giyme Hakkını Giye Giye Almış Kadınlar

Tarihte ilk pantolonu ismini bilmediğimiz sinirli ve rahatına düşkün harika bir kadının giydiğinden eminiz. Modern anlamda pantolonun kadın hayatına girmesi ise çok eski değil maalesef.  Artık hemen herkesin dolabında en çok yer tutan adeta hayat kurtarıcı kıyafet olan pantolonun hayatımıza girmesinde emeği geçen tüm kadınlara bir daha sevgi ve saygılarımızla.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elizabeth Smith Miller

1. Elizabeth Smith Miller

Elizabeth  1851 yılında kamuya açık yerlerde pantolon giyerek tam bir devrim yapmıştır. Kadınların korselerle kendilerini türlü işkencelere tabi tuttuğu o dönemin Amerika'sında  maalesef pek destek görmemiş, herkes tarafından acımasızca eleştirilmiştir.

2. Amelia Bloomer

2. Amelia Bloomer

Amerikalı feminist Amelia Bloomer 1848 yılında bir fotoğraf stüdyosunda bu fotoğrafı çektirdikten sonra bir çok kadın eteğin altına pantolon giymeye başlamış ve bu akım senelerce devam etmiştir.

3. Sarah Bernhardt

3. Sarah Bernhardt

Gerçek anlamda üstüne etek giymeden giyilen ilk pantolon Paris'li sanatçı Sarah Bernhardt  tarafından bu fotoğraf çekimleri sırasında giyilmiş.  Çok moda olmasa da sonraki yıllarca bir çok kadına ilham olmuştur.

4. Eleonora Sears

4. Eleonora Sears

Eleonora Sears, Burligame Country Club sahasına üstünde pantolonlu bir polo takımıyla gelir ve İngilizlere karşı Amerikalılarla oynamak istediğini söyler. Tahmin edersiniz ki erkekler istememişler.

5. Marlene Dietrichle

5. Marlene Dietrichle

1930'lar Amerika'sında yıldızı parlayan Marlene Dietrichle maskülen giyim tarzı ile zamanının en büyük ikonlarından biri olmuş. Pantolonun kadınlar için kullanılabilirliğinde ufukları açmış önyargılar yıkmıştır. Büyük anneniz olsa bir ömür gurur duyulacak biri olmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Coco Chanel

6. Coco Chanel

Gelmiş geçmiş en büyük moda isimlerinden olan Coco pantolonu kadın hayatına sokan en önemli öncülerden biri. Rivayete göre ata binmeyi çok seven Coco yün etekten daralıp eteği keser ve pantolona çevirir. Ben moda yapmıyorum ben modayım diyen bir kadın pantolon giydiğinde ne çok şey değişir siz tahmin edersiniz.

7. Audrey Hepburn

7. Audrey Hepburn

Audrey Hepburn erkeklere karşı durarak değil de kadınlara aslında pantolonun onlara nasıl da yakışacağını göstererek milyonlarca kadının ilk pantolonlarını almasında büyük büyük etkisi olmuştur.

8. Paris- 1922

8. Paris- 1922

İlk defa pantolon giyen kadınlar

9. Katharine Hepburn

9. Katharine Hepburn

10. Anne Scott James

10. Anne Scott James

1941 Amerikan ilk kadın gazetecilerden

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 1919

11. 1919

Birinci dünya savaşı sırasında tersanede çalışan pantolonlu kadınlar

12. 1930 -1940 Müjde kadınlara kot geldi

12. 1930 -1940 Müjde kadınlara kot geldi

Kadınlar kot pantolon için ufaktan müşteri olarak görülmeye başlanmış

13. Marilyn Monroe

13. Marilyn Monroe

Yine en çok yakıştıran belli

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
210
83
13
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın