Görüş Bildir
Haberler
Erkek Ömrünü Uzatması Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 7 Davranış!

etiket Erkek Ömrünü Uzatması Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 7 Davranış!

Uzun yaşamanın sırları yıllardır insanlıkta merak uyandıran bir konu olmuştur. Bu hedefle organik beslenme, sağlıklı yaşama ya da doğada çok bulunma gibi birçok şeyin peşinden gittik. Nypost'ta karşımıza çıkan bu haberde ise, hayat süresi kadınlara göre daha düşük olan erkeklerin ömrünü uzatabilecek bazı alışkanlıklar var.

Kaynak: http://nypost.com/2017/03/27/staring-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşik Krallık ve dünya geneline bakıldığı zaman erkeklerin kadınlar kadar uzun bir yaşam beklentisi maalesef yok.

Birleşik Krallık ve dünya geneline bakıldığı zaman erkeklerin kadınlar kadar uzun bir yaşam beklentisi maalesef yok.

Dünya Sağlık Örgütü'nün de araştırmalarında belirttiği üzere dünya genelinde kadınların yaşam beklentisi erkeklere göre ortalama 2 - 5 yıl daha fazla. 

Biyolojik olarak bakıldığında, kadınların daha uzun yaşamasının sebebi iki adet X kromozomuna sahip olmaları. Eğer genetik bir mutasyon oluşursa, kadının ikinci X kromozomu bir yedek görevi görüyor. Erkeklerin ise ister bozuk ister sağlıklı bütün genlerini ifade edebileceği tek bir X kromozomu var. Fakat bunun yanında sosyal durum, hayat standardı ve diğer şartlar da genel yaşam beklentisi üzerinde büyük rol oyunuyor.

1. Bilim insanlarına göre erkekler kadın memelerine baktığı zaman pozitif bir zihinsel durum yaşadıkları için bu sağlık açısından faydalı bir davranış.

1. Bilim insanlarına göre erkekler kadın memelerine baktığı zaman pozitif bir zihinsel durum yaşadıkları için bu sağlık açısından faydalı bir davranış.

Aynı etki sevimli hayvanlara baktıkları zaman da görülen bir etki. Dahiliye Tıp Arşivleri bilimsel dergisinde 2012 yılında yayınlanan bir çalışmada pozitif düşüncenin erkek sağlığına etkisi incelendi. 

Koroner kalp rahatsızlığı bulunan bir grup hastanın yarısından fazlası fiziksel aktivitesini arttırırken, geri kalan %37'lik kontrol grubu sabahları pozitif düşüncelerini bir kağıda yazdı. Aynı çalışma yüksek tansiyon hastlarında da benzer rakamlarla yapıldı. Bir yılın sonunda, pozitif düşüncenin sağlık üzerinde güçlü etkiler meydana gelmesine sebep olduğu tespit edildi.

Elbette kadın memelerine bakma eyleminin tamamen bilimsel bir kaynağı olduğu ve asla kadınları rahatsız edecek, taciz boyutunda bir şekilde olmasının savunulmadığı da aynı kaynakta belirtiliyor.

2. Müjde! Bol bol seks yapmak da ömür uzatan bir alışkanlık!

2. Müjde! Bol bol seks yapmak da ömür uzatan bir alışkanlık!

Evet erkeklerin duymaktan çok mutlu olacağı bir madde de bu! BMJ (İngiliz Tıp Dergisi)'de yayınlanan bir çalışmaya göre, seks bir erkeğin ölüm oranını %50'ye kadar düşürebiliyor.

Bunun sebebi ise seksin fiziksel sağlığa olan ve stres azaltıcı olarak değerlindirilen etkilerinin olması, bu da sonuç olarak hastalık ihtimalini düşürüyor. Ayrıca seksin vücutta serotonin yani mutluluk hormonu salgılanmasına sebep olduğunu ve böylelikle kişinin kendini iyi hissettiği de çalışmanın destekleyici faktörlerinden bazıları. Çalışmada, daha çok orgazm yaşadığını belirten erkeklerin ömrünün 3 ile 8 yıl arasında daha uzun olduğu gözlemlenmiştir.

3. Bilime göre evlenmek de kesinlikle ömür uzatan bir deneyim!

3. Bilime göre evlenmek de kesinlikle ömür uzatan bir deneyim!

Evlilik hayatı sorunlu olanlar ya da eşlerini kendini kısıtlayan bireyler olarak gören erkekler bu maddeye şaşıracaklar elbette ama bilim aksini söylüyor. 

Evli erkeklerin daha uzun yaşadığı bilimsel olarak kanıtlanmış fakat buna evlendikleri yaşın da etkisi var. 127.000'den fazla Amerikan vatandaşının katıldığı bir araştırmaya göre, 25 yaşından sonra evlenen erkekler daha genç evlenen erkeklere oranla daha uzun yaşıyor. 

Araştırmacıları erkeğin sağlık durumunun da evlenme konusundaki kararların etki edip etmediğini araştırdı. Sağlık sorunları olan erkeklerin daha erken evlendiği ve daha az boşandığı ortaya çıktı. Fakat aynı zamanda yine sağlık sıkıntıları olan erkeklerin sağlıklı erkeklere göre boşandıktan ya da eşlerini kaybettikten sonra yeniden evlenme oranı sağlıklı hemcinslerine göre daha yüksek.

Diğer bazı araştırmacılara göre ise bir başkası ile birlikte yaşamanın sağlık üzerine etkilerine odaklanan çalışmalar yapmaya devam ediyor.

4. Doğal bir işleyiş sürerse, çocuk sahibi olmak da bir erkeğin ömrünü uzatan bir etken.

4. Doğal bir işleyiş sürerse, çocuk sahibi olmak da bir erkeğin ömrünü uzatan bir etken.

Epidemiyoloji ve Toplum Sağlığı Bilimsel Dergisi'nde yayınlana bir çalışmaya göre, 60 yaşına ulaşan ebeveynlerde çocuğu olan erkeklerin yaşam süresi 2 yıl artarken, kadınların da yaşam beklentisi 1.5 yıl artış gösterdi. Aynı çalışmaya göre 80 yaşına ulaşan çocuk sahibi erkekler, olmayanlara göre 8 ay daha fazla yaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Aslında genel olarak bakıldığında sorumluk sahibi olmak erkeğin hayat beklentisini uzatıyor.

5. Aslında  genel olarak bakıldığında sorumluk sahibi olmak erkeğin hayat beklentisini uzatıyor.

Sorumluluk sahibi olma duygusu erkek sağlığında harikalar yaratabiliyor. Kişilik ve Sosyal Psikoloji Bilimsel Dergisi'nde yer alan bir çalışmada, yaşlılar için bakımevinde buluna bir kontrol grubundaki bireylere bakıp büyütmeleri için birer bitki verildi. Bir bitkiye bakan bakımevi sakinleri sosyalleşme, zihinsel uyanıklı ve genel fonksiyonlar konusunda gelişme gösterdi. 

Bu aynı zamanda çocuk sahibi olmanın sağlığa iyi gelmesini de açıklayabilir.

6. Son olarak en güzeli de daha uzun yaşamak için baba göbeği yapan!

6. Son olarak en güzeli de daha uzun yaşamak için baba göbeği yapan!

Evlenip, çocuk sahibi olduktan sonra çoğu erkek biraz göbek yapıyor, ama bunun çok da kötü bir şey olduğunu söylemek doğru olmaz. 

'Erkekler Nasıl Yaşlanır' adlı kitapta, fazla kilosu az olan erkeklerin kalp krizi ya da prostat kanseri olasılığının düştüğü ve bu erkeklerin çocuklarıyla daha fazla vakit geçirdiği öne sürülüyor. 

Kitabın yazarı Richard G. Bribiescas, yağ oranının biraz yüksek olmasının erkeği kadınlar için daha çekici kıldığını söylüyor ki bu da sonuç olarak yukarıda bahsedilen bütün etkenlere iyi gelmiş oluyor.

7. Sonuça önemli olan sağlık diyoruz! Siz yine bilim insanlarını dinleyin ve uzun sağlıklı bir ömrünüz olsun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
239
133
86
53
50
33
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin

Meme ve evlilik mi uzatacak benim ömrümü!! Bi git gözünü seveyim. Nikah düğün masraflarını bitirene kadar benim ömrümden 10 sene gider zaten sonra da çocuk ... Devamını Gör

Başak.

Bol seks ömür uzatır, doğru. Böylece erkeklerin yaşamak için sekse ihtiyaç duyduklarını da kanıtlamış oluyoruz ehehe. Beyniniz ve kalbiniz yerine penisiniz v... Devamını Gör

Göt hakkında bi araştırma yapmamışlar mı ? Göte bakmakta sağlığa faideli olsun allam inşallah dinimiz amin!