Görüş Bildir
Haberler
Erkek Evlat Büyütenlere Ricamızdır! Oğlunuzu Yetiştirirken Dikkat Etmeniz Gereken 13 Detay

etiket Erkek Evlat Büyütenlere Ricamızdır! Oğlunuzu Yetiştirirken Dikkat Etmeniz Gereken 13 Detay

Biz de bu memleketin, bu dünyanın, bu evrenin çocuklarıyız. Sokaklarda rahat rahat yürüyebilmek, var olabilmek, korkmadan, öldürülmeden, tecavüze uğramadan yaşamak gibi 'çılgınca' isteklerimiz var. Bu duruma bir el atsanız, siz de bize destek olsanız hayat bayram olsa!

Erkek evlat yetiştiren ebeveynlere  ricamızdır:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lütfen ama lütfen çocuğunuzu "göster bakalım amcanlara pipini" mentalitesinde yetiştirmeyin!

Pipi'nin, dolayısıyla da erkekliğin gösterilmesi ve gurur duyulması gereken bir şey olduğunu kafasına kodlayan erkek çocuklar; pipilerine ilerleyen zamanlarda biraz fazla anlam yüklüyorlar. Dünyayı yönetebilecek bir asa olduğunu falan sanıyorlar bizce! Bazen de taciz maksatlı toplu taşımada kadınlara göstererek birer 'sapık'a dönüşüyorlar. Evladınızın böyle olmasını istemezsiniz, değil mi?

Ayrıca ayıp yahu!

2. "Erkekler ağlamaz!" gibi laflarla şu çocukları baskılayıp durmayın!

Hem yazık, hem de ilerleyen zamanlarda duygusal açıdan büyük hasar alma ihtimalleri yüksek oluyor. 

'Erkekliğin' çeşitli şartları ve kuralları olan kutsal bir statü olduğu fikrini çocuklara aşılamayın lütfen. Alt tarafı kız çocuğunun pipili olanı işte; pek de fark yok. Bırakın ağlasın çocuk yahu! İçine attırıp manyak etmeyin oğlanları. Sonra biz uğraşıyoruz.

3. "Karı gibi konuşma, karı gibi kırıtma" tarzı laflarla hem çocuğu yaralıyor, hem kadınları aşağılıyorsunuz.

4-5 yaşındaki çocuktan bile bir at üzerinde gürz sallayan Ertuğrul performansı bekleyen manyak ebeveynler var. Onlardan olmayın lütfen. Maskülenlik ve feminenlik biyolojik cinsiyete bağlı değildir. Çocuk, çocuktur!

Bu tarz laflarla hem kendisini eksik hissedecek, ileride 'errrkek' olduğunu kanıtlamak için şiddete baş vuracak; bir taraftan da 'karı' olmanın aşağılık bir şey olduğunu düşünecek. Yapmayın.

4. Oğlunuza centilmen olmayı öğretmeye çalışırken, kadınların zayıf ve kendi işini beceremeyen varlıklar olduğu fikrini aşılamayın.

Kapı tutmak, güzel. Fakat çocuğunuz sadece kadınlara değil, herkese kapı tutmanın iyi bir şey olduğunu bilmeli. Yoksa biz de kendi kapılarımızı çekebiliyoruz yani...

5. Televizyondan ya da akraba ortamından kız çocuklarını ya da kadınları gösterip "hangisini sana alayım" geyikleri yapmayın... Lütfen...

Sonra gerçekten de kadınların içinden seçebileceklerini ve istediklerini alabileceklerini sanıyorlar. Gerçekler yüzlerine çarpınca -kızların da irade ve arzuları olabileceğini fark edince, fazlaca üzülüyorlar. Yazık. 

Erkek çocuklarının kafasına böyle boş beklentiler koymayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İş bölümünü düzgün ayarlayın, diğer kız kardeşlerinin ya da ailedeki diğer kadınların ailedeki erkeklere hizmet etmesi gerektiğini düşündürmeyin.

Zira artık öyle bir dünya yok; erkeklere neden hizmet edelim ki zaten?! Yazık, oğluşunuz sonradan hayal kırıklığına uğramasın.

7. "Erkek be! Adam akıllı iş, erkek gibi, adam ol" tarzı söylemlerle erkekliği yüceltmek asla hayırlara vesile olmayacaktır.

Kadını aşağı görecek, kendisini üstün sanacak, sonu sadece ama sadece hayal kırıklığı ve yetersizlik hissi olacak. Ona göre!

8. Özellikle anneler; oğluşunuzu çok seviyorsunuz biliyoruz, lakin emin olun hiçbir kız çocuğu "oğlunuzu sizden çalmak" istemiyor.

Kıskançlık hissiyle çocuğu manyak etmeyin. Siz diğer kadınları küçümserseniz ve kendinizi onlarla bir yarış içindeymiş gibi hissederseniz, çocuk da sizin bu hissiyatınızı benimseyecek ve gelecekte hayatına giren kadınlara kötü davranacaktır.

9. Konuşun onunla!

Erkek çocukları akranları arasında da sert bir rekabete düşebiliyor, çokça üzülebiliyor ve bunları 'karı gibi dırdır etmemek' adına paylaşmaktan çekinebiliyorlar.

Allah nimet aşkına erkek evlatlarınıza iletişim kurmayı öğretin.

10. Onların karşısında diğer kadınları görüntüleriyle ya da yaşantılarıyla aşağılamayın.

Kadınların dünyaya güzellik borçlu olduklarını düşünmesinler mesela.

Kadınları, kendi kafalarına uyan ya da uymayan ahlak anlayışıyla yargılamasınlar. Otobüste tekme atan bir vahşi yetiştirmek istemezsiniz, değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çifte standartlar çocukların gözünden kaçmaz...

Kız kardeşlerine ve hatta yaşça daha büyük olmalarına rağmen ablalara pek çok konuda 'izin' verilmeyince, erkek çocuk kadınlar üzerinde kontrol sahibi olup 'izin' verebileceğini falan sanıyor. 

İşte sonra eşini boşanmak istedi diye öldürüyorlar falan... Katil yetiştirmeyin.

12. Sevin onları! Ama överek, göklere çıkararak, abartarak değil; tanıyın ve görün oldukları gibi, eksikleri, hataları ve zayıflıklarıyla sevin.

Sevilmeyi öğrensinler, sevilmekten korkmasınlar.

13. Kız çocuklarına "kadın" kelimesini evlenene kadar yakıştıramazken, erkek çocuklara "adam" dayatmasını erken yaşta yapmayın.

Bırakın çocuk olsunlar. 

Bırakın 'erkek adam, karı milleti' gibi kalıplardan özgür kalsınlar. Hayat bayram olsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
996
264
76
16
16
13
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?