Görüş Bildir
Haberler
Erhan Altunay ile Sır Perdeleri Aralanıyor: Gizemlerle Dolu Bir Masal Yolculuğu!

etiket Erhan Altunay ile Sır Perdeleri Aralanıyor: Gizemlerle Dolu Bir Masal Yolculuğu!

Merve Aydın
23.09.2022 - 11:08

Bildiğiniz tüm peri masallarını bir kenara bırakın. Şimdi gerçek masal zamanı, şimdi MASALCI zamanı…

Masallar gerçekten evvel zaman içinde mi kaldı? Masalın içindeki gerçeği mi gerçeğin içindeki masalı mı yaşıyoruz? İçinde yaşadığımızı sandığımız “an”lar gerçek mi yoksa?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boğa Krallığı büyücüsünün görmemizi istediği gibi mi görüyoruz etrafı? Kitabı okurken kendime bunlar gibi birçok soru sordum ve cevaplarını yine kitapta buldum:

Boğa Krallığı büyücüsünün görmemizi istediği gibi mi görüyoruz etrafı? Kitabı okurken kendime bunlar gibi birçok soru sordum ve cevaplarını yine kitapta buldum:

Masalla gerçeklik arasındaki sınır ortadan kalkmıştı. İkisi arasındaki ayrımı yitiriyordu zihnim. Veriler birbirine giriyordu iyice. Eski hatırladıklarımla yeni yaşadıklarım karışıyor, zihnimi bulandırıyordu. Hakikat nerede başlıyor, sanrı nerede bitiyor çözemiyorum.

E.A.

Kitap, masal ve günümüz gerçeği olmak üzere bölümlere ayrılmış. Yazar bir bölümde günümüzde yaşadığı gizemli ve tehlikeli olayları anlatırken diğer bölümde Masalcı’nın kendisine anlattığı Kurt Krallığı ile Boğa Krallığı’nın masalını aktarıyor. Anlatılanlar bize çok da yabancı değil aslında. Birbirine paralel ilerleyen bölümler bunu fazlasıyla ispatlıyor. Böylece yazar, tarih boyunca topraklarımızda yaşanan birçok olayı ve nedenlerini anlamamızı sağlıyor.

Kutsal Emanetleri elinde bulundurduğu için son derece kuvvetli olan Kurt Krallığı ve dünyaya hükmedebilmek için bu emanetlere sahip olmak isteyen Boğa Krallığı hangi 'an'ın masalı, hangisinin gerçeği? Boğa Krallığı’nın oynadığı oyunlar, algı yönetimi, Kurt Krallığı’nı içten içe eritip yok edebilmek için yaptıkları, masalın gerçekle buluştuğu noktada okuyucuya yaşadığı 'an'ı sorgulatıyor. Çünkü masala paralel olarak yüzyıllardır İstanbul hatta Ayasofya üzerine yazılan senaryolar, oynanan oyunlar, tehditler ve her türlü saldırı planlarının sonu gelmiyor. Sokaklarda varlığını fark ettirmeden dolaşan şövalyeler, İstanbul’da Kutsal Emanet aramaktan hiç vazgeçmediler ve vazgeçecek gibi de görünmüyorlar. Bu durumda Boğa Krallığı büyücüsünün etkisinden bir an önce kurtulup yaşadığımız toprakların altındaki ve üstündeki emanetlere sahip çıkmamızı istiyor Masalcı.

Sorular ve cevaplarla dolu bu şahane kitabın yazarı kim mi? Araştırmacı yazar Erhan ALTUNAY.

Sorular ve cevaplarla dolu bu şahane kitabın yazarı kim mi? Araştırmacı yazar Erhan ALTUNAY.

Aslında Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği mezunu olan Erhan Altunay, mitoloji ve Paganizm araştırmaları hayatının vazgeçilmezlerinden olduğu için bu alana yoğunlaşmıştır. İngilizce, Fransızca ve Latince bilen yazarımız, ayrıca Paganizm, mitoloji, dinler tarihi, sanat tarihi, sinema ve müzik konusunda seminerler veriyor. Masalcı dışında yayımlanmış kitapları arasında favorilerim; Wicca (Kadim Cadılık Öğretisi), Ayasofya’nın Gizli Tarihi, İstanbul’un Gizli Tarihi, Roma Bilgeliği, Paganizm 1- Kadim Bilgeliğe Giriş

Kısacası kesinlikle okumanızı önerdiğim, büyük resmin içindeki küçük ama tehlikeli detayları görmenizi sağlayacak, dolu dolu bir kitap.

“Hayatımdaki ‘anlamlı rastlantıları’ takip etmem gerekiyordu sanırım. Tıpkı herkesin yapması gerektiği gibi… Anlamlı olan her şey muhakkak bir şeyler söyler.”

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
14
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Feray Korkmaz

Erhan Altunay’ın verdiği bilgiler benim için kaynak niteliğindedir. Masalcı, çok severek okuduğum hatta hâlâ ara ara sayfalarında dolaştığım muazzam bir kita... Devamını Gör

Asli celik

Baskısını bulduğum kitapları elimde, bulamadimlarim için üzgünüm ama Masalcı yi kaçırmayacagim. 😍