Görüş Bildir
Haberler
‘Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk Davaları Darbenin Ön Hazırlığıydı’

‘Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk Davaları Darbenin Ön Hazırlığıydı’

ATKN
28.09.2016 - 14:52 Son Güncelleme: 28.09.2016 - 16:34

Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarıyla ilgili olarak yürütülen kumpas soruşturmaları, 15 Temmuz darbe girişimi ana dosyasına eklendi. Genelkurmay'a yazı göndererek bilgi talep eden savcılık; Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk davalarını 'darbenin ön hazırlığı' olarak değerlendirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi ana soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarıyla ilgili olarak yürütülen kumpas soruşturmaları, 15 Temmuz darbe girişimi ana dosyasına dahil edildi.

Genelkurmay'a yazı

Genelkurmay'a yazı

Soruşturmaların birleştirilmesine karar veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Genelkurmay Başkanlığı'na geçtiğimiz günlerde bir yazı yazdı.

Yazıda, 15 Temmuz'da FETÖ mensubu bir kısım askerlerce darbe girişiminde bulunulmasına ilişkin soruşturma yürütüldüğü hatırlatıldı. Yazıda, Kapatılan Ceza Muhakemesi Kanunu 250. ve Terörle Mücadele Kanunu 10. Maddesiyle yetkili Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Ağır Ceza Mahkemelerince Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi isimlerle bilinen ve söz konusu terör örgütüne mensup hakim, savcı ve emniyet mensupları tarafından yapıldığı hususunda şüphe bulunan soruşturma ve kovuşturmalarda terör örgütü mensubu olmayan askerlerin hedef alındığı belirtildi. 

Yazıda, sahte veya manipüle edilmiş delillere dayanılarak kararlar verildiği ve bu şekilde terör örgütü mensubu olmayan askerlerin silahlı kuvvetlerden çıkarılmaları veya emekliye ayrılmalarının sağlanarak tasfiye edildiği iddialarının olduğunu yazıda kaydedildi.

Savcılık, Genelkurmay Başkanlığı'ndan kayıtlarını inceleyerek şu sorulara cevap vermesini talep etti:

Savcılık, Genelkurmay Başkanlığı'ndan kayıtlarını inceleyerek şu sorulara cevap vermesini talep etti:
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • CMK 250. ve TMK 10. maddeleriyle yetkili başsavcılıkları ve ağır ceza Mahkemelerince haklarında soruşurma açılan ve kovuşturma yürütülen muvazzaf askerlerin kimlikleri ve adli işlem tarihi itibariyle görevleri nelerdir?

  • Bu kişiler hakkında hangi idari tasarrufların uygulandığı veya emekliye ayrılıp ayrılmadıkları, adli işlem tarihinden sonra vekaleten veya asaleten bu şahısların mevcut görevlerine hangi askerler atandı?

  • Atanan askerlerin darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz 2016 tarihi itibariyle görevleri nelerdir?

  • Darbe girişimine iştirak ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılıp yapılmadığı, yapılmış ise meslek safahatlari nedir?

Savcılık, söz konusu yazısının sonunda bu hususlar hakkında hazırlanacak raporun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesini istedi...

Savcılık, söz konusu yazısının sonunda bu hususlar hakkında hazırlanacak raporun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesini istedi...

Öte yandan savcılığın Balyoz Davası, Ergenekon ve Askeri Casusluk davalarını darbenin ön hazırlığı olarak değerlendirdiği öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
5
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Biz bu davalar zamanında konuştuğumuzda, bu davaların savcıları/savunucuları bize vatan haini diyordu. Hadi buyurun bakalım, kimmiş vatan haini...

WantonNovelSMYRNA

VATAN HAİNLİĞİ ne zamandır KANDIRILDIK! ile sıyrılabilinen bir suç oldu! Bütün AKP, MHP,HDP ve de CHP bundan yargılanmalıdır! ve SUÇLU olanların mallarına el... Devamını Gör

WantonNovelSMYRNA

‘Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk Davaları Darbenin Ön Hazırlığıydı’ ve ERDOĞAN ben bu davaların SAVCISIYIM! Kimsenin bundan şüphesi olmasın dedi! Gece b... Devamını Gör