Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan KKTC İçin Büyük Müjdesini Açıkladı: Külliye

etiket Erdoğan KKTC İçin Büyük Müjdesini Açıkladı: Külliye

KKTC'de Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenen müjdeyi açıklayarak ''KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir binası külliyesi var veya parlamento binası var. Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bina İngilizlere ait gecekondu. Şimdi Cumhurbaşkanlığı'nın külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti inşasına yakında başlıyoruz'' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa’da Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu’nda milletvekillerine hitap etti.

“Kıbrıs’ta duyuracağım” dediği müjdesini de açıklayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıs’ta duyuracağım” dediği müjdesini de açıklayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
  • Bilindiği gibi KKTC Cumhurbaşkanlığı’nı ne doğru dürüst Cumhurbaşkanlığı binası ve külliyesi var ve ne doğru dürüst parlamento binası var. Biz bunu KKTC’ye yakıştırmıyoruz. *Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bina İngilizlere ait gecekondu.

  • Cumhurbaşkanlığı Külliyesiyle ilgili proje çalışmaları bitti. İnşasına da inşallah yakında başlıyoruz. Orada bir 500 dönüm araziyi bu iş için tahsis ettik. Hem bu külliyeleri yapacağız, gerçekten muhteşem bir millet bahçesini orada yapalım, gerçekleştirelim.

  • Bunu söylerken yüreğimden şu geçiyor; devlet olmanın işte ifadesi budur. Bunu inşallah bu projeyi hayata geçirmek suretiyle nasıl bir Kıbrıs Türklerine ait devlet varmış bunu birlerinin görmesi lazım. Sağ olsun mimarımız güzel bir çalışmayla projeyi ortaya çıkardı.

  • Projeyi bizzat ben de takip ettim. Bu proje ile beraber ardından işin statiklerine ve inşaatına gireceğiz, fazla zamanımız yok, bir an önce şuralardan kurtulalım diyoruz. Her şeyiyle muhteşem, ihtişamlı bir parlamento binamız olsun.

  • Parlamento binasında milletvekillerimizin kendilerine özgü çalışma mekanı olsun. Konferans salonu vesaire dünyaya bu noktada kendisini görkemli bir şekilde gösterdiği külliyeye kavuşalım. Bu tarihi binanın da müze haline getirilerek yeni nesillere bırakılmasının isabetli olduğunu düşünüyorum.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
  • Bugün bizim için çok ama çok anlamlı bir gün. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıl dönümünde KKTC’de bulunmanın Cumhuriyet Meclisi’nin çatısı altında sizlerle bir araya gelmenin bahtiyarlığı içindeyim.

  • Bugün Türkiye ile KKTC arasındaki, gücünü şehitlerimizin kanlarından alan ebedi ve ezeli kardeşliğimizi tüm dünyaya isteseler de istemeseler de bir kez daha ilan ediyoruz.

  • Kıbrıs davası büyük bir davadır. Bu dava, tarihiyle büyük, vicdanıyla büyük, mücadelesiyle büyük, 1974’te yazdığı kahramanlık destanıyla büyük bir milletin davasıdır.

Müzakere açıklaması

Müzakere açıklaması
  • Kıbrıs davasının sahibi, yavru vatanıyla, anavatanıyla, büyük Türk milletinin tamamıdır. Bu davanın sahibi şehitlerimiz, gazilerimizdir.

  • Müzakerelerde konuşulmadık hiçbir konu kalmadı. Rum tarafının Kıbrıs Türkleri’ni azınlık olarak görmeye devam eden boş hayalleri çözümsüzlük getirdi.

  • Tarih ve bu süreçte acı şekilde edindiğimiz tecrübeler, Rum tarafının ortaklık devleti kurmak gibi bir niyetinin olmadığını açık ve net biçimde herkese öğretmiştir.

  • Türk sözünde durur ama Rum sözünde durmaz. Artık bizim bunlara inanmamız bir 50 yıl daha kaybetmemiz mümkün değildir. Adada iki ayrı devlet iki ayrı halk vardır. Öncelikle Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin tescil edilmesine ardından da adadaki iki devletin çözüm müzakelerini yürütmesine yönelik Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Cenevre’de sunulan öneriye desteğimiz tamdır.

  • Adil, kalıcı, sürdürülebilir çözüm, ancak ve ancak adanın gerçeklerini esas alan bir yaklaşım olabilir. Bizim kimsenin toprağın hakkında gözümüz yok niyetimiz gerginlik değil sorunları hakla hukukla hakkaniyetli paylaşımla çözüme kavuşturmaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
458
285
252
14
11
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mhmtfrtylmz

yüzünde maske, gözünde gözlük varken bile tahammül edilemeyen bi sıfata sahipsin moruk

Mursel Atasoy

Devlet baskanina bu sekilde dil uzatiyorsun senin gibileri Allah islah etsin pesss

homosapiens

Adama saray yettiremiyoruz

Gazeteci Şerif Bey

Cengiz elini ovuşturuyordur şimdi :D Müjde dedi yine bize girdi aq. Kıbrısdaki müjde bile bize giriyor.