Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Hamas ile Görüşmesine ABD'den Tepki: 'Türkiye'yi Uluslararası Toplumdan İzole Ediyor'

Erdoğan'ın Hamas ile Görüşmesine ABD'den Tepki: 'Türkiye'yi Uluslararası Toplumdan İzole Ediyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas heyetiyle yaptığı görüşmeye ABD Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi. Açıklamada Hamas ile kurulan ilişkinin 'Türkiye'nin uluslararası toplumdan izole olmasına neden olduğu' belirtildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, ABD Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyetin Hamas heyeti ile yaptığı görüşmeden rahatsızlığını dile getirdi. 

Hamas'ın ABD ve Avrupa Birliği tarafından 'terör örgütü' olarak kabul edildiği ve görüşmede bulunan kişilerin 'küresel terörist olarak belirlenmiş' isimler olduğu ifade edilen açıklamada, 'Türk hükümetinin Hamas'la ilişkisine dair endişelerimizi en üst düzeyde dile getirmeye devam ediyoruz' denildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas ile kurduğu sürekli iletişimin, 'Türkiye'nin uluslararası toplumdan izole olmasına, Filistin halkının çıkarlarına zarar verilmesine ve Gazze'den yapılan terörist saldırıları önlemeye yönelik küresel çabaların baltalanmasına neden olduğu' belirtildi.

Erdoğan, Haniye ile görüştü

Erdoğan, Haniye ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan 22 Ağustos Cumartesi günü Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye ve beraberindeki heyetle görüşmüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'dan yapılan açıklamada, görüşmenin İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde gerçekleştiği ifade edilmişti.

Basına kapalı olan görüşmeye, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılmıştı.

Hamas heyetinde ise Hamas Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, Hamas'ın yurtdışındaki yöneticisi Mahir Salah, Hamas Arap ve İslam Dinleri Başkanı Ezzat el-Rihiq ve Hamas Türkiye Temsilcisi Cihad Yağmur da yer aldı.

The Telegraph: 7 Hamas üyesine Türk vatandaşlığı verildi

The Telegraph: 7 Hamas üyesine Türk vatandaşlığı verildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiliz The Telegraph gazetesinin haberine göre Türkiye, 12 Hamas üyesinden 7'sine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verdi. Gazete diğer 5 kişinin ise yakın zamanda vatandaşlık alacağını yazdı. Ancak bu ifadeler şu ana kadar Türk yetkililer tarafından doğrulanmadı.

Şubat ayında da görüşmüşlerdi

Şubat ayında da görüşmüşlerdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Şubat'ta da İstanbul'da Haniye ile görüştü

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında geçen 1 Şubat tarihinde de yine İsmail Haniye'yle Vahdettin Köşkü'nde görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas liderleriyle sık aralıklarla bir araya geliyor. 1 Şubat'tan önce Aralık ayında da Haniye ile görüşmüştü.

ABD, Ocak 2018'de Haniye'yi 'küresel teröristler' listesine almış, Türk Dışişleri Bakanlığı da birkaç gün sonra yapılan bir açıklamayla bu kararı eleştirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
24
9
8
7
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kaanakyildiz78

biz de pkk ya teror orgutu diyoruz siz kabul etmiyorsunuz!!

Pasif Kullanıcı

ABD demokrasi ve komedi beșiği.aynı listede bulunan pkk'ya yüzlerce tır silah vermesi, Türkiye'nin, Filistin'i geçtim, Orta Doğu'yla ilgilenmediği yıllar bat... Devamını Gör

Nosferatu

Siz coniler de PKK ile YPG'yi ayırıp YPG'ye terör örgütü demiyorsunuz o nasıl olacak? 50.000 tır silahı herhalde eğlence için vermediniz onlara. Stratejik or... Devamını Gör