Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın 'Ananı da Al Git' Dediği Çiftçi İsyan Etti: 'Her Geldiğinde Ya Gözaltı Ya da Polis Ablukası, Artık Yeter'

etiket Erdoğan'ın 'Ananı da Al Git' Dediği Çiftçi İsyan Etti: 'Her Geldiğinde Ya Gözaltı Ya da Polis Ablukası, Artık Yeter'

Emre Ordu
13.03.2019 - 21:46 Son Güncelleme: 14.03.2019 - 08:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan2006 yılında, başbakan iken gittiği Mersin'de 'anamız ağladı' diyen çiftçi Mustafa Kemal Öncel'e 'ananı da al git' diye çıkışmıştı. Bu tartışmanın ardından Erdoğan'ın her Mersin ziyareti öncesi polis ablukasına alındığını söyleyen Öncel, bu durumun Erdoğan'ın pazar günü yaptığı ziyaret öncesinde de değişmediğini belirtti. Öncel bu duruma isyan etti: “Tayyip Bey Mersin’e ne zaman gelse hayatım zehir oluyor. Ya gözaltı, ya da polis ablukası, artık yeter.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazar günü katıldığı Mersin mitinginin sabahında eşi ile birlikte evden çıktıktan sonra, polis tarafından arandığını söyleyen Öncel, şunları aktardı:

'Aracıma binip hareket etmek üzereyken, Güvenlik Şube'den ismini vererek arayan bir polis memuru, ‘Kemal bey neredesiniz? Sizinle bugün beraberiz, bize öyle söylendi’ dedi. Bu durum canımızı çok sıktı. Defalarca söz verdiğim halde adam yerine konulmamam, beni çok üzdü. Eşimin yanında dakikalarca telefonla yerimin tespitine gidildi. Nereye gideceğimi sordular. Ne yapacağımı sordular. İki dakika sonra da başka bir polis aradı, o da aynı şekilde yerimi sorup yanıma gelmek istediklerini söyledi. ‘Bana nereye gidersen beraber gidelim' dedi. Kısa bir süre sonra da yine güvenlik şubeden bir başka memur aradı. O da, aynı şekilde yerimi ve nerede olduğumu sordu. Sanki potansiyel suçluymuşum gibi beni böyle kontrol altında tutmaları beni çok yaralıyor. Bu abluka sonucu kimyam sinir sistemim bozuldu. Eşimle birlikte Arslanköy'e kaçıp, geç saatlerde Mersin'e döndük.'

"Potansiyel suçlu olmadığımı defalarca anlattım"

"Potansiyel suçlu olmadığımı defalarca anlattım"

Yıllardır Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne ve polislerine defalarca eylemci bir kişi olmadığını, potansiyel bir suçlu olmadığını, Recep Tayyip Erdoğan ile de kişisel bir meselesinin bulunmadığını anlattığını söylen Öncel buna rağmen Erdoğan’ın her Mersin’e gelişinde polis kontrolüne tabi tutulduğunu anlattı.

"Yıllardır huzurum kalmadı"

"Yıllardır huzurum kalmadı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıllardır yaşadığı bu olumsuz durumun hayatını son derece olumsuz etkilediğini de ifade eden Öncel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu durum beni çok üzüyor. Benim polis ablukasına alınmam konusunda kim emir verdiyse, daha basiretli daha iktidar sahibi olmalarını tavsiye ediyorum. Beni böyle taciz edip suça teşvik edip, tutuklatıp hapse mi attırmak istiyorlar? Yıllardır huzurum kalmadı, başıma gelmeyen kalmadı. Daha ne istiyorlar? O gün o olay yaşandı bitti benim gözümde. Bu ablukayı devam ettirdikleri sürece beni neye itmek istiyorlar bilemiyorum.”

Ne olmuştu?

Olay 11 Şubat 2006'da Mersin'de meydana gelmişti. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Edip Buran Spor Salonu'nda ki toplantıya katılmak üzere geldiği sırada, çitçi Mustafa Kemal Öncel, “Sayın Başbakan bu çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı” diye feryat etmişti. Korumaların ve polislerin engel olmak istediği Öncel'i, yanına çağıran Erdoğan ise sert bir üslupla konuşarak, “Ananı da al git, artistlik yapma” demişti. Konu o dönemde Türkiye gündemine otururken, gözaltına alınan Öncel hakkında çok sayıda dava açılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1618
464
149
69
66
49
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nunchaku

Oha 13 yıl geçmiş aradan bu neyin kini nefreti. Askerimizin başına çuval geçirene bu kadar kinlenmediniz bu çiftçiye kinlendiğiniz kadar!

Eugene

Toplumumuzu birbirine düşürüp kutuplaştıran, ülkenin en değerlileri olan çiftçimize bile saygısı olmayan bir insandan ne bekliyorsunuz ki ülkece? Adamın kend... Devamını Gör

mak

bir gün tayyipte gidecek