Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Af Çağrısına Yanıtı: 'Bırakılması Gerekenler İçin Adalet Bakanlığı Çalışıyor'

Erdoğan'ın Af Çağrısına Yanıtı: 'Bırakılması Gerekenler İçin Adalet Bakanlığı Çalışıyor'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, yapılan af çağrısına verdiği yanıtta, Adalet Bakanlığı'nın konu üzerinde çalıştığını belirterek,  'İnşallah bu çalışma neticesinde bırakılabilecek olanları, dediğim gibi inşallah seçimlerden sonra Meclis açıldığında tekrar oralarda bunlar görüşülecek' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'nda Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen '10 Bin Hatim, 100 Bin Dua' programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslümanların meşakkatli bir dönemin içinden geçtiğini belirterek, 'Bir tarafta iç savaşlar ve çatışmalar, diğer tarafta terör örgütleri eliyle yürütülen çıkar kavgaları, maalesef ramazan sevincimize gölge düşürüyor. Komşumuz Suriye'de 8 yıldır aralıksız süren zulüm ve katliam, her gün yeni canlar almaya devam ediyor. Coğrafyamızın farklı bölgelerinde her gün 5 kez aynı kıbleye yönelen, aynı safta birbirine kenetlenen, aynı peygambere, aynı İslam'a, aynı yaratıcıya inanan insanlar, çoğu zaman bir hiç uğruna birbirlerinin kanını döküyor. Filistin'de, ilk kıblemiz Kudüs'e yönelik devlet terörü, tüm dünyanın gözleri önünde pervasızca sürdürülüyor. Tüm bu çatışmaların ortasında Türkiye istikrarıyla, iç barışıyla, demokrasisiyle, vatandaşlarının birlik ve beraberliğiyle hamdolsun bir huzur adası olarak göz dolduruyor' dedi.

"Bu ülkenin genç yüreklerinin umutlarını sokak kavgasına kurban veremeyiz"

"Bu ülkenin genç yüreklerinin umutlarını sokak kavgasına kurban veremeyiz"

Son 17 yılda vesayet girişimlerinden sokak olaylarına kadar her türlü provokasyonun yaşandığını anlatan Erdoğan, 'Mehmet Akif'in dediği gibi 'Tarih ancak ibret almayanlar, hatalarından ders çıkarmayanlar için tekerrür eder. Millet olarak bir daha benzer acılar yaşamaya artık tahammülümüz yok. Bir daha asla bu ülkenin genç yüreklerinin umutlarını, heyecanlarını sokak kavgasına kurban veremeyiz. Bir daha asla milletimizin arasına mezhep, meşrep ve etnik köken üzerinden fitne tohumlarının ekilmesine müsaade edemeyiz. Bir daha asla demokrasimizin üzerine vesayetin gölgesini düşüremeyiz. Bir daha asla birilerinin Türkiye'nin deneme tahtasına çevirmesine, ülkemizi kendi operasyon alanlarına dönüştürmesine izin veremeyiz. Bunun için hepimizin uyanık olması, basiret ve ferasetle hareket ederek kardeşliğine sahip çıkması gerekiyor. Hiçbir şey bizim şu dayanışmamızdan daha önemli değildir. Hiçbir şey komşumuzun, dostumuzun sevinci ve hüznü paylaştığımız, her gün yüzüne baktığımız, selam verdiğimiz ahbabımızın gönlünü kırmaktan daha değerli değildir.' değerlendirmesinde bulundu.

"82 milyonu Türkiye ortak paydasında buluşturmanın mücadelesini vereceğiz"

"82 milyonu Türkiye ortak paydasında buluşturmanın mücadelesini vereceğiz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gençlere 'Pehlivan rakibini yenen değil, öfkesini yenen, hırsının esiri olmayandır' diye seslenen Erdoğan, şöyle devam etti: 

'Ticaretten siyasete, aile ilişkilerinizden sosyal yaşamımıza kadar hayatımızın hemen her safhasına bu hassasiyette hareket etmemiz şarttır. Biz, ayrıştırmanın değil kucaklaştırmanın, kavganın değil, barışın tarafında yer alacağız. Birileri ne yaparsa yapsın biz, 82 milyonun her bir ferdini Türkiye ortak paydasında buluşturmanın mücadelesini vereceğiz. Selamı yaygınlaştıracağız. Muhabbeti güçlendireceğiz. Ebedi ve ezeli kardeşliğimizin üzerine titremeye devam edeceğiz. Bunu başardığımızda Allah'ın izniyle ülkemizin önünü kesebilecek, milletimizi hedeflerinden ulaştırmaktan alıkoyacak hiçbir güç yoktur. Bu prensiplerimize sahip çıktığımızda Türkiye, büyümeye, güçlenmeye, bir barış ve huzur abidesi olarak yücelmeye devam edecek. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bu mübarek gece hürmetine indirdiğiniz 10 bin hatim ve yaptığınız 100 bin dua hürmetine kardeşliğimizi muhafaza buyursun.'

"Seçimlerden sonra Meclis açıldığında görüşülecek"

"Seçimlerden sonra Meclis açıldığında görüşülecek"

Katılanlara teşekkür eden Erdoğan, kalabalıktan af taleplerinin dile getirilmesi üzerine, 'Değerli kardeşlerim; konuyu bilmeden, konunun teferruatına hakim olmadan sizlere ayak üstü vereceğim cevap aldatıcı olur. Ben sizleri aldatamam. Ancak şu anda Adalet Bakanlığımızın bu konularla ilgili bir çalışması var. Temenni ederim ki bu çalışmada sizlerin yakınları da bunun içine dahil olur. Çünkü herkesi kusura bakmayın, herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bırakılması gerekenler noktasında Adalet Bakanlığımızın çalışması var. İnşallah bu çalışma neticesinde bırakılabilecek olanları, dediğim gibi inşallah seçimlerden sonra Meclis açıldığında tekrar oralarda bunlar görüşülecek.' şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
69
17
8
7
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Kaplan

bırakılacaklar:tecavüzcüler,gaspçılar,mafyalar içerde kalacaklar:aydınlar gazeteciler siyasetçiler düşünce suçluları

manonthehood

Yarın bir gün hoca efendi ve ona hizmet edenler bu ülkenin baş tacıdır derse şaşırmayın :D

Alf

ÇOoooook yanlış zaten suçlular yeterince ceza yemiyorlar bir de sokağa salın oy için bravo.