Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'İBB Belediye Başkanlığını Nasıl Olduysa Aldılar ama İstanbul Seçimlerini AKP Kazandı'

etiket Erdoğan: 'İBB Belediye Başkanlığını Nasıl Olduysa Aldılar ama İstanbul Seçimlerini AKP Kazandı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı İmamoğlu arasında Kanal İstanbul tartışması sürüyor. Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde yaptığı toplantıda, İmamoğlu için 'İBB Belediye Başkanlığını nasıl olduysa aldılar ama İstanbul seçimlerini AK Parti kazandı' dedi ve 'Şimdi çıkmış kanal gereksiz diyor. Bunun kararını vermek sana düşmez' ifadesini kullandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Libya'daki her gelişme bizi yakından ilgilendiriyor'

'Libya'daki her gelişme bizi yakından ilgilendiriyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Libya'da Türkiye ile yakın bağları bulunan milyonlarca kişinin olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

''Libya ile çok yönlü ilişkilere sahibiz. Bundan yaklaşık 10 yıl önce başlattığımız, 2012'de ilk adımlarını attığımız çalışmaları nihayet 27 Kasım'da imzaladığımız bir mutabakatla neticelendirdik. Yani merhum Kaddafi'nin döneminde, başbakanlığımda da bu adımları atmıştık, ömrü vefa etmedi ve bu işi neticelendiremedik, bu işin mazisi oralara kadar dayanıyor ve çok daha kararlı, çok daha içi dolu bir anlaşmayı imzalamak üzereydik. 

Şimdi ise meydanı boş buldular, görüyorsunuz esip savuruyorlar. Ne yaparsanız yapın, biz imzaları attık, bu işi bitirdik ve şimdi daha da içini inşallah dolduruyoruz ama şu anda da soruyorlar, dün de sordular 'asker gönderecek misiniz?'. Zaten burada da bizim siyasi partilerimizin içerisinde bunu söyleyenler yok mu? Var, biz de ne diyoruz 'Biz davet edildiğimiz yere gideriz' ama davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda da böyle bir davet olduğuna göre icabet ederiz.'

'Avrupa ülkelerinin de elini taşın altına koyması gerekiyor'

'Avrupa ülkelerinin de elini taşın altına koyması gerekiyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib tarafındaki durumun çok daha endişe verici olduğuna dikkati çekerek, 'Rejimin saldırıları ve tacizleri özellikle bölgede kalıcı bir ateşkesi mümkün kılmıyor. Bu saldırılardan kaçan 100 bine yakın kişi sınırımıza doğru harekete geçti. Biz Avrupa başta olmak üzere tüm dünyaya, yeni bir sığınmacı dalgasına tahammülümüzün olmadığını açıkça söyledik. 'Şayet Türkiye'nin İdlib'deki çabalarına gereken destek verilmezse ortaya çıkacak sonuçların bedelini herkes ödeyecektir' dedik. 4 milyona yakın insanın yaşadığı İdlib'de sükunetin sağlanması için Avrupa ülkelerinin de elini taşın altına koyması gerekiyor.' değerlendirmesinde bulundu.

'Kanal İstanbul dünya çapında bir eser olacak'

'Kanal İstanbul dünya çapında bir eser olacak'

Kanal İstanbul böyle bir projedir. Öncelikle şu hususu belirtmek istiyorum. Bu öyle akşam yatıp sabah kalktığımızda aklımıza gelen, anlık olarak ortaya çıkmış bir proje değildir. Kanal İstanbul'un neredeyse Başbakanlığımdan öncesine dayanan bir geçmişi vardır. Biz bu projeyi seçim kampanyamızda milletimizin takdirine sunduk ve onayını aldık. Ardından bu proje adeta ilmik ilmik örülerek konuşulmuş, tartışılmış, çalışılmış, hazırlıkları yapılmış ve bugünkü noktaya gelmiştir.' 

Erdoğan, kanalın uzunluğunun 45 kilometre olacağına işaret ederek, bünyesindeki 2 limanı, bir yat limanı, lojistik merkezi, 7 köprüsü, 2 demir yolu ve 2 hafif raylı geçişiyle Kanal İstanbul'un dünya çapında bir eser olacağını belirtti.

İnşası sırasında 1,1 milyar metreküplük dolgunun yapılacağı, yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edileceği projenin güzergahının belirlendiğini anımsatan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, projenin 100 binlik planını onayladığını, ÇED Raporu'nun tamamlanıp, askıya çıktığını bildirdi.

'İstanbul'da meclis kahir ekseriyetiyle AKP ve Cumhur İttifakı'nda' 🎥

Erdoğan'ın, 'İstanbul seçimlerini AKP kazandı' açıklaması sosyal medyanın da gündemindeydi...

Erdoğan'ın, 'İstanbul seçimlerini AKP kazandı' açıklaması sosyal medyanın da gündemindeydi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
370
259
106
13
12
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Ben bu adamın akli dengesinin yerinde olmadığı kanaatindeyim. Hırs bürümüş gözlerini ki ne kural dinliyor ne de fikir. Zaten partili CB bu ülke için büyük ha... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Adam aten mitomani hastası hocam.

Solucanlı Gübre

arkadaslar deli konusuyor susun. konus deli

Sons of Anarchy

Haklısın başkanım. Ben de Ingiltere Kraliçesiyim. Tüm dünya nasıl olduysa Elizabeti kraliçe sanıyor ama gerçek Kraliçe benim