Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan, HÜDA-PAR'a Arka Çıktı: "Tamamen Yerli ve Milli Bir Yapı"

Erdoğan, HÜDA-PAR'a Arka Çıktı: "Tamamen Yerli ve Milli Bir Yapı"

Emre Ordu
23.03.2023 - 08:21 Son Güncelleme: 23.03.2023 - 20:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA-PAR için 'tamamen yerli ve milli bir yapı' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hizbullah'ın siyasi kanadı' olarak tarif edilen ve seçimlerde kendisine desteğini açıklayan HÜDA-PAR için 'tamamen yerli ve milli bir yapı' yorumunu yaptı.

"Bu desteği çok önemli ve kıymetli buluyorum" 📹

Erdoğan dün akşam NTV ve Star TV'nin ortak canlı yayınında HÜDA-PAR ile ilgili bir soru üzerine 'Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs'tan zaferle çıkacağından ittifak olarak hiç kuşkumuz yok. Cumhur İttifakı siyasette birlik ve beraberliğin, samimiyetin adresi. Yerli ve milli siyaset yapan, milletin değerleriyle barışık siyasi partilere kapımız açık. Şu anda Cumhur İttifakı'nın içerisinde yer alan gerek BBP gerek HÜDA PAR'la ilgili uydurma yaklaşımlar var. Biz burada bir defa, ittifakımızın ilkelerinde uyumlu olmuşuz. Uyum olmazsa Cumhur İttifakı'nın içerisinde yol yürümeyiz' ifadelerini kullandı.

'Şu anda HÜDA PAR'a yakıştırılmak istenen bazı çirkinlikler var' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bunların hepsini HÜDA PAR yetkilileri kabul etmiyorlar. 'Bizim terör örgütleriyle hiçbir yakından uzaktan hiçbir ilgimiz olmamıştır, olmaz' diyorlar. Tamamen yerli ve milli bir yapı. Zaten yerli ve milli olmayan bir yapıyla da yol yürümemiz mümkün değil. HÜDA PAR da Cumhur İttifakı'na desteğini bundan dolayı açıkladı. Bu desteği çok önemli ve kıymetli buluyorum. Cumhur İttifakı'na yeni katılımlar olursa da bunu biz olumlu karşılarız. Eğer Karabağ'da, Kızılelma'da buluşabiliyorsak, eğitim, sağlık, adalet, emniyette aynı istikamette buluşabiliyorsak bizim ayrı kalmamız diye bir şey yok. Süreç içerisinde takvimi uygulayabiliyorsak kapımızı kapatmamız mümkün değil. Ama şurada fazla bir zaman kalmadı.'

HÜDA-PAR lideri Yapıcıoğlu: "Hizbullah bence terör örgütü değil"

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu geçtiğimiz yıl katıldığı bir programda Hizbullah için, 'Türkiye Cumhuriyeti'ne göre Hizbullah terör örgütü olabilir ama bana göre bir terör örgütü değil' demişti. 

Hizbullah terör örgütü 1990'lı yıllarda ağırlıklı olarak Güneydoğu bölgesinde yüzlerce kişiyi vahşi yöntemlerle katletmişti. Örgüt domuz bağı cinayetler ve mezar evlerle anılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
59
24
8
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gordon Brown

Türk bayrağını eleştirenler yerli milli yani nasıl bir zamandayiz nasıl bir duzendeyiz Allah sonumuzu hayretsin

HAZEL LiFE

Milli değil de yerli oldukları kesin! İlk insanlar bile bunlardan daha ileri görüşlü yaşıyordu.

derya

yerli ve milli olduğu içinmi türk bayrağından rahatsız oldu