Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Norveç'teki NATO Tatbikatına Sert Tepki: 'Atatürk'le Şahsımı Düşman Tablosuna Koymuşlar, Askerimizi Çektik'

Erdoğan'dan Norveç'teki NATO Tatbikatına Sert Tepki: 'Atatürk'le Şahsımı Düşman Tablosuna Koymuşlar, Askerimizi Çektik'

Batuhan
17.11.2017 - 14:03 Son Güncelleme: 17.11.2017 - 14:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç'te NATO koordinesinde gerçekleşen tatbikatta Atatürk'ün resminin ve şahsının isminin hedef olarak konulduğunu açıkladı. Erdoğan ayrıca tatbikatta görev yapan 40 Türk askerini çektiklerini belirtti. NATO, tatbikatta Atatürk’ün fotoğrafını ‘düşman hedef’ olarak kullanılmasını yol açan teknisyen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan adına sahte sosyal medya hesabı açan subayın ordudan atıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Norveç’te düzenlenen NATO tatbikatında yaşanan bir skandalı aktardı.

"Dün Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar." diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

NATO'dan açıklama: 'Olayla ilgili bir subay ve teknisyen ordudan atıldı'

NATO'dan açıklama: 'Olayla ilgili bir subay ve teknisyen ordudan atıldı'

NTV'de yer alan habere göre, 8-17 Kasım tarihleri arasında Norveç'te gerçekleşen NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterilmesi sonrasında NATO'dan açıklama geldi.

NATO, tatbikatta Atatürk ve Erdoğan'ın hedef gösterilmesiyle ilgili olarak bir teknisyen ve subayın ordudan atıldığını açıkladı.

Birinci olay Atatürk resmiyle ilgili olarak gerçekleşti. Bir teknisyen düşman saflarını temsil etmek için internette bulduğu Atatürk'ün fotoğrafını kullanıyor. Tatbikat esnasında Türk subaylarının olayı tespit etmesi sonrasında teknisyenin görevine son veriliyor.

İkinci olayda NATO içindeki sosyal medya paylaşım sitesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan adına açılan sahte hesapta NATO aleyhine paylaşımlarda bulunuldu. NATO'nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Türk subayların tespiti sonrasında sahte hesap açan kişinin Türk kökenli bir Norveç subayı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu subay ordudan atıldı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Norveç'teki tatbikat skandalı nedeniyle Türkiye'den özür diledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Norveç'teki tatbikat skandalı nedeniyle Türkiye'den özür diledi.
İçeriğin Devamı Aşağıda

TSK: "NATO hem sözlü hem yazılı özür diledi"

TSK: "NATO hem sözlü hem yazılı özür diledi"

Yaşanan skandalla ilgili TSK'dan açıklama yapıldı VE NATO'nun hem yazılı hem de sözlü olarak özür dilediği belirtildi. TSK'nın açıklaması şu şekilde:

'Norveç’te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi’nde 08-17 Kasım 2017 tarihleri arasında icra edilen TRIDENT JAVELIN adlı NATO Tatbikatının son safhasında, tatbikatın ‘Karşıt Kuvvet’ ülke liderleri fotoğrafları arasına Mustafa Kemal ATATÜRK’ün resminin yerleştirildiği, tatbikat içerikli sosyal medya çevrimi içinde ise Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN adına sahte hesap açılarak Karşıt Kuvvet liderini destekleyici ifadelere yer verildiği hususları tatbikata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından tespit edilmiştir.

Durumun Genelkurmay Karargahına intikal etmesi üzerine, yaşanan olayların kabul edilemez olduğu vurgulanarak, konu NATO askeri makamları nezdinde yazılı ve sözlü olarak protesto edilmiş ve tatbikata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin derhal tatbikattan geri çekilmeleri emredilmiştir.

Sıralı NATO makamlarınca, yaşanan olaylardan duyulan üzüntü ve olayların kabul edilemez olduğu belirtilerek, yazılı ve sözlü olarak özür dilenmiştir. Ayrıca olayların kişisel olduğu ifade edilmiş ve olaylardan sorumlu iki kişinin görevlerine son verildiği bilgisi alınmıştır.

Konu ile ilgili gelişmeler takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

Konuyla ilgili sosyal medyadan da tepkiler geldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
221
193
31
24
15
11
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Erdoğan'ı desteklemiyor sevmiyor diye Nato köpekliği yapacak kronik muhalifler(HAİN) var aramızda.Cumhurbaşkanı haklı, nato ittifakı bizim ittifakımız olamaz... Devamını Gör

keynes in da house

desteklemediğim erdoğanı kutluyorum doğru karar vermiş adam.atatürkten dolayı değil, sadece erdoğanın fotoğrafı olsa dahi yanlış bu

Marbling

Delil sunulmadan sadece dedikodu olarak kalır.. Güzel gündem değiştirme ama, tebrikler. Yalnız herkes yemiyor bi' öğrenseler..

Marbling

Sahin Yusuf; Yukarıyı bi daha okudum bi daha okudum delil göremedim *.* Sn Cumhurbaşkanının sözüne itimat edemiyorsam beni mazur görünüz. Farklı Bakış; Adım... Devamını Gör