Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan 'Bağış' Açıklaması: 'Devlet İçinde Devlet Olmanın Anlamı Yoktur'

etiket Erdoğan'dan 'Bağış' Açıklaması: 'Devlet İçinde Devlet Olmanın Anlamı Yoktur'

Batuhan
01.04.2020 - 15:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, koronavirüs önlemleriyle ilgili 'Salgın yaygınlaşırsa çok daha sıkı tedbirler kaçınılmaz hale gelebilir.' dedi. 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına da değinen Erdoğan, 'Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Tüm kampanyalar sadece devletimizin açıklamış olduğu birimler tarafından yürütülmektedir. Buna kimsenin hakkı yok, yasalarımız da müsaade etmiyor' diye konuştu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Telekonferans yöntemiyle AK Partili il başkanlarına seslenen Erdoğan, 'Birçok belediyelerimiz, valiliklerimizin izni olmaksızın bu tür kampanyalar açacak olurlarsa bu devlet içinde devlet olma mantığı olur' şeklinde konuştu.

"Bütün bu kampanyalar sadece devletimizin açıklamış olduğu birimler tarafından yürütülmektedir"

'Biz Bize Yeteriz Türkiye' sloganıyla başlatılan kampanyaya bağışlanan paraların STK ve vakıflar aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahibi kişilere dağıtılacağını söyleyen Erdoğan, şu açıklamayı yaptı:

'Bu ülkenin her bir ferdine sahip çıkmakta kararlıyız. Bu tür kampanyalarda toplanan meblağlar, devlet olarak bizim verdiğimiz desteğin yanında çok küçük bir miktarı ifade eder. Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Bu bakımdan da şu anda bütün bu kampanyalar sadece devletimizin, yani Cumhurbaşkanlığı makamının açıklamış olduğu birimler tarafından yürütülmektedir. Bunların takibi İçişleri Bakanlığı, valiliklerimiz ve bunun yanında da Sosyal Hizmetler Bakanlığımız vasıtasıyla yürütülmektedir. Burada birçok belediyelerimiz, valiliklerimizin izni olmaksızın bu tür kampanyalar açacak olurlarsa bu devlet içinde devlet olma mantığı olur. Burada gücü dağıtmış oluruz'

'Dilenci devlet' yaklaşımına tepki: "Yatırımlarımız rakamlarla ifade edilmez"

'Dilenci devlet' yaklaşımına tepki: "Yatırımlarımız rakamlarla ifade edilmez"

İktidar olarak gerekli uyarıyı yapmak zorunda olduklarını ifade eden cumhurbaşkanı, bağış kampanyası nedeniyle 'devletin dilencilik yapmaya yöneldiği' yaklaşımlarına tepki gösterdi. Erdoğan, 'Devletimizin ülke genelinde yapmış olduğu yatırımlar, rakamlarla ifade edilmez' diye konuştu.

'Muhalefet ağzından çıkanı duymuyorsa millitimiz zamanı gelince cevabını verir'

Muhalefete tepki gösteren Erdoğan, şöyle devam etti:

'Muhalefetin ağzından çıkanı kulağından duyması lazım. Eğer ağzından çıkanı kulağı duymuyorsa milletimiz vakti zamanı geldiğinde cevabı verir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehir hastaneleri

Şehir hastaneleri

'Tüm şehir hastanelerine karşı çıkanlar şimdi sayısı neden az diye konuşmaya başladılar. Bunlar ne denli ufuksuz olduklarını gösteriyor' diyen Erdoğan, 20 Nisan'da İstanbul İkitelli'de şehir hastanesi açılışının gerçekleşeceğini duyurdu.

Sağlık, güvenlik ve gıda sektörüne teşekkür

Sağlık, güvenlik ve gıda sektörüne teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkı kuralları uymaya davet ederken, sokakların olabildiğince boş olması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, 'İmanın alametlerinden saydığımız temizliğimize dikkat ederek inşallah bu musibetin üstesinden geleceğiz' diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına teşekkür eden Erdoğan, şunları söyledi:

'Bu sıkıntılı dönemde fedakarca görev yapan sağlık personelimize, güvenlik güçlerimize, gıda ve temizlik tedarik zincirinde görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle maske üretiminde okullarımızdan MSB’ye kadar gerek N-95 gerek diğer maske üretimlerinde yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz. Dost ülkelerin taleplerine de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tulum ve eldiven üretiminde de yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3018
648
327
26
21
20
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gamze Yıldırım

belediyelerin kendini göstermesini yediremiyorum ey halkım :D :D

Umut Çağul

devlet içinde devlet yaratmayı en iyi siz bilirsiniz. örneğin fetö

Pasif Kullanıcı

Hirsiz olmasaydiniz millet size guvenirdi zaten, ulkenin iligini kemgini kuruttunuz, nerede deprem icin toplanan paralar? Ihtiyat akcesini nerelere harcadini... Devamını Gör