Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan 10 Ayda İki Farklı Lozan Mesajı: 'İstiklal Destanı, Lozan Antlaşması ile Tescil Edilmiştir'

etiket Erdoğan'dan 10 Ayda İki Farklı Lozan Mesajı: 'İstiklal Destanı, Lozan Antlaşması ile Tescil Edilmiştir'

Ulaş
24.07.2017 - 18:52

Bugün Lozan Anlaşması'nın imzalanmasının 94. yıldönümü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Lozan'ın yıl dönümü gerekçesiyle bir mesaj yayınladı. Mesajda 'Türk Milleti, Lozan Anlaşması ile bu topraklardaki bin yıllık varlığını hedef alan Sevr'i yırtıp atmış, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir' ifadelerine yer verildi.

Erdoğan'ın Lozan hakkında sözleri geçtiğimiz eylül ayında muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmayı da akıllara getirdi. Erdoğan Lozan için 10 ay önce şu ifadeleri kullanmıştı: 'Birileri de Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 94. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan,  mesajında şu ifadeleri kullandı: 'Bugün, Cumhuriyetimizin kurucu belgesi olan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 94. yıldönümünü kutluyoruz. Aziz milletimizin her türlü yokluğa, yoksulluğa ve imkânsızlıklara rağmen yazdığı istiklal destanı, Lozan Antlaşması ile diplomasi ve uluslararası hukuk alanında tescil edilmiştir. Türk Milleti, Lozan Anlaşması ile bu topraklardaki bin yıllık varlığını hedef alan Sevr'i yırtıp atmış, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir.'

Fakat açıklama ile beraber Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'na ilişkin geçtiğimiz yıl sarf ettiği sözler de yeniden gündeme geldi.

Geçtiğimiz yıl Lozan'ın yıl dönümünde yapılan açıklamada 'cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zafer' ifadeleri yer almıştı.

Geçtiğimiz yıl Lozan'ın yıl dönümünde yapılan açıklamada 'cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zafer' ifadeleri yer almıştı.

Ve 'Bu anlaşma, yeni kurulan devletimizin tapusu niteliğindedir.' denilmişti. Açıklamanın tam metni için buraya tıklayabilirsiniz.

Fakat yıl dönümünden iki ay sonra muhtarlar ile bir araya gelen Erdoğan 'Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan'da verdik. Zafer bu mu?' demişti.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından sosyal medyada birçok farklı tepki dile getirilmişti.

Profesör Ortaylı da o tarihte yaşananları böyle anlatmıştı 👇

Erdoğan'ın açıklamaları bir kere daha sosyal medyada tartışılıyor...

Erdoğan'ın açıklamaları bir kere daha sosyal medyada tartışılıyor...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
742
307
162
52
43
27
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ülkeyi şizofren yönetiyor.

Cem Bilal Baytar

En az %50'si salak olan bir ülkede değil 10 ay, aynı gün içerisinde de döneklik yapsan pek olay olacağını sanmıyorum

TheWay

http://t24.com.tr/haber/cumhurbaskani-erdogandan-3-saat-arayla-2-farkli-rus-ucagi-aciklamasi,318165

Ibrahim Ayşem

yavaş dön reis ümmet hızına yetişemiyor