Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Belediye Başkanları Toplantısında İmamoğlu'nu Hedef Aldı: 'Ne Personel Ne de Araçla Uğraştık'

Erdoğan Belediye Başkanları Toplantısında İmamoğlu'nu Hedef Aldı: 'Ne Personel Ne de Araçla Uğraştık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehir belediye başkanlarını ağırladı. Erdoğan, isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. İBB Başkanlığı yaptığı dönemi örnek gösteren Erdoğan, 'Ne personelle, ne araçlarla ne de başka bir şeyle uğraştık. Tüm vaktimizi ve imkanları doğrudan şehrin sorunlarının, halkın sıkıntılarının çözümüne teksif ettik' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

31 Mart seçimlerinde elde ettikleri başarılardan dolayı tüm belediye başkanlarını ayrı ayrı tebrik eden Erdoğan, 'Seçildiğiniz gün itibarıyla artık size oy versin vermesin, şehrinizdeki herkesin belediye başkanı olarak görev yaptığınıza, yapacağınıza inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

"Milletimizin çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebileceğimize inanıyorum"

"Milletimizin çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebileceğimize inanıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

'Siyasi olarak elbette farklı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ama ülkemizin ve milletimizin ali çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum. Ülkemizin, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok çok önemli görüyorum. Özellikle de terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymayı başarmış belediye başkanlarımızla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bildiğiniz gibi her fırsatta tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet derken tam da şu anda buradaki manzarayı ifade etmek istiyorum. Milletimizin de bizlerden istediği görüntünün bu olduğuna eminim.'

"Sorunların tespiti ve çözümü için çalışıyoruz"

"Sorunların tespiti ve çözümü için çalışıyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Parti ayırımı olmaksızın belediyelerin tamamının durumunu yakından bildiklerini vurgulayan Erdoğan, 'Neredeyse tüm belediyelerimiz mali sıkıntı yaşıyor. Belediyelerin bugün içinde bulunduğu durumun sistemden de uygulamadan da kaynaklanan sebepleri var. Bu ülke 81 vilayetinin tamamıyla hepimizin olduğuna göre bu sorunların tespiti ve çözüm yollarının bulunması da bizlerin ortak sorumluluğudur.' diye konuştu. Erdoğan, AKP'nin politika kurulunun, ilgili bakanlıkların ve kurumların bu kapsamda çeşitli hazırlıkları olduğunu kaydetti.

"Belediyelerde çalışan personelin tamamına adalete ve vicdana uygun davranılmalı" 🎥

Medyada her gün çeşitli şehirlerdeki belediyelerle ilgili sendika değiştirme baskısından, işten atmalara, tehditlere kadar pek çok vicdan yaralayıcı habere rastlandığına işaret eden Erdoğan, 'Unutmayınız, kağıt üzerinde bir toplam olarak önünüze gelen personel sayısındaki her bir rakam, bir insana ve onun etrafında şekillenen daha geniş bir hayata tekabül ediyor. Belediye başkanlarının kurumlarını yönetme tasarrufu, emekleriyle ekmek paralarını kazanma peşindeki insanların hayatlarını diledikleri gibi altüst edebilecekleri anlamına gelmiyor. Kapının önüne konan, canları yanan, yuvaları başlarına yıkılan insanların ahı üzerinde ne siyaset, ne hizmet bina edilebilir.' diye konuştu. 

Kamunun diğer tüm kurumlarında olduğu gibi belediyelerde çeşitli statülerde çalışan personelin tamamına, hakka, hukuka, adalete ve vicdana uygun şekilde davranılmasının şart olduğunu vurgulayan Erdoğan, 'Şayet varsa birkaç kötü örnek bahane edilerek, yüzlerce, binlerce kişinin ekmeğiyle oynanması ne hakka ne hukuka ne adalete ne de insanlığa sığar.' dedi.

Bu sebeple keyfi uygulamalara maruz kalmamaları için tüm kamuda sayıları milyon bulan taşeron şirketler üzerinden çalışan işçileri sözleşmeli statüyle kadroya geçirdiklerini hatırlatan Erdoğan, 'Buna rağmen son aylarda bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

"Bulunduğu yeri hak eden hiç kimseye dokunmadım"

"Bulunduğu yeri hak eden hiç kimseye dokunmadım"

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı görevine geldiğinde, önceki dönemlerden kalma personelin bulunduğunu anlatan Erdoğan şöyle devam etti: 

'Çalışan, birikimi ve gayretiyle bulunduğu yeri hakeden hiç kimseye dokunmadım, dokunmadık. Hiç kimseyi yerinden, ekmeğinden, aşından etmedik. Aynı şekilde göreve geldiğimizde kendimizi, şehrin üzerine kabus gibi çökmüş devasa sorunlarla ve en az onlar kadar büyük bir borç yüküyle karşı karşıya bulduk. Şayet derdimiz hizmet etmekse, eser ortaya koymaksa, şehrimize de deruni bir aşkla bağlıysak, çözülemeyecek hiçbir mesele yoktur. Biz de teker teker her meseleyi çözüm yoluna koyarken, borçlarımızı da sabırla ödedik. Ne personelle, ne araçlarla ne de başka bir şeyle uğraştık. Tüm vaktimizi ve imkanları doğrudan şehrin sorunlarının, halkın sıkıntılarının çözümüne teksif ettik. Üstlendiğimiz diğer görevlerde de hamd olsun bu çizgiden sapmadık. Tüm belediye başkanlarımızdan da aynı hassasiyeti bekliyoruz. Şehirlerinize ve oralarda yaşayanlara hizmet için yapacağınız tüm hayırlı çalışmalarda yanınızda olacağımı tekrar tekrar ifade ediyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Biz hassasız, kimi kast etti bilmiyorum"

"Biz hassasız, kimi kast etti bilmiyorum"

Toplantı sonrası açıklama yapan İmamoğlu, “Verimli bir buluşma oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyoruz. Bir komisyon önerimiz oldu. Kendileri kabul etti. Hem CHP hem Ak Partililerden oluşan bir komisyon kurulması yönünde bir karar verildi. Karşılıklı sorular soruldu. Sayın bakanlar da cevap verdiler. Tümüyle iyi bir başlangıç” dedi.

İmamoğlu, Erdoğan’ın “Biz ne personelle uğraştık, ne araçlarla. Aynı hassasiyeti bekliyorum” ifadesine “Biz hassasız. Kimi kast etti bilmiyorum açıkçası” şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
155
85
40
31
15
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

senin neyle uğraştığın belli zaten ey kılışdar ey abede ey hedepe ey eset ey kıl ey tüy

eurus

İsraf günlerini geride bırakıp, 16 milyon İstanbul'luya layıkıyla hizmet verebilmesi için o personelle, o araçlarla uğraşmalıydı yalnız.

Maveri

Personelle uğraşmadık mı?? İnanılmaz biri.