Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'a Saldırı Girişimi İddiası: Bomba Suriye'den Gelmiş

Erdoğan'a Saldırı Girişimi İddiası: Bomba Suriye'den Gelmiş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'teki programı için görevlendirilen ekipte yer alan polis memurunun özel aracının altına yerleştirilen patlayıcının, Suriye’den getirildiği değerlendiriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü Siirt programı tamamlandıktan sonra 'Erdoğan'a bombalı saldırı girişimi' başlıklı haberler medyaya yansıdı.

Haberlere göre Erdoğan'ın programından önce gerçekleşen olay, program bitene kadar kamuoyuna duyurulmadı.

Basına yansıyan bilgiler neler?

Arkadaşı fark etmiş

Arkadaşı fark etmiş

Polis memuru Siirt'teki görevine gitmek için ikametinden ayrıldığı sırada kendisi gibi dış göreve gidecek bir başka polis memuru arkadaşını aracına aldı. Arkadaşı aracın altında bir cisim olduğunu fark etti ve bomba imha uzmanı görevlileri çağrıldı. Ekipler, patlayıcıyı kontrollü şekilde imha etti.

DHA'nın aktardığına göre olay yeri inceleme ekipleri, düzenek ve araç üzerinde şüphelilere ait parmak izi taraması yaptı, Nusaybin merkezinde mobese kamera görüntüleri incelemeye alındı.

Mahalleye gelen şüphelilerin eşkallerinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. Polis memurunun evinin bulunduğu apartman dairesi ile çevrede güvenlik kamerası olmadığı bildirildi.

Bomba Suriye'den

Bomba Suriye'den

Bombayı inceleyen uzmanlar içinde C-4 patlayıcı olduğunu belirledi.1,5 kilogram ağırlığında olan patlayıcının tahrip gücünün yüksek olduğu tespit edildi. 

Teröristlerin Suriye’den sınırı geçerek bombayı polis memurun aracına yerleştirdikleri üzerinde durulduğu bildirildi. Teröristlerin daha sonra tekrar sınırı geçtikleri tahmin ediliyor. 

Nusaybin'de daha önce yapılan birçok operasyonda, Suriye'den teröristler tarafından getirilen ve ele geçen patlayıcılarla, polis memurunun aracına yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) benzerlik taşıdığı belirlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
3
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M CAN

Arabanın altına sanayi tüpü soksaydınız amk. o ufak kalmış tam gözükmüyor..

Barney

insan bombaya bi led falan takar. kırmızı ışık yanıp söner. öyle kabak gibi altına koyunca tam belli olmuyo. suriye baştan savma yapmış bombayı, çok kınıyorum.

umuut

İnanılmayacak şeylere inanıyorum demek yalan söylemektir. Halk olarak yalan söyleyemeyiz.