Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'a Maaş Zammı Ek Bütçe Teklifinden Çıkarıldı

Erdoğan'a Maaş Zammı Ek Bütçe Teklifinden Çıkarıldı

TBMM Genel Kurulunda, cumhurbaşkanı ödeneğinde artışa imkan sağlayan düzenleme 2022 yılı ek bütçe teklifinden çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalayarak TBMM'ye sunduğu ek bütçede Cumhurbaşkanı maaşının yüzde 40.4 oranında artırılarak 141 bin 453 TL’ye yükseltilmesi teklif edilmişti. Ancak Erdoğan muhalefetten ve kamuoyundan gelen tepkilerin ardından maaş zammında geri adım atmıştı.

"Bu mihneti daha fazla taşımamız mümkün deği"

"Bu mihneti daha fazla taşımamız mümkün deği"

Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuyla ilgili şunları söylemişti:

'Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden fırtına kopartarak ülkenin ve milletin menfaatine olan ek bütçeyi karalamak isteyenlere bir çift söz söylemek istiyorum. Özellikle Bay Kemal, yandaşı ve taifesine. Bizim sistemimizde Cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli milletvekilleri, eski cumhurbaşkanları, merhum cumhurbaşkanları hak sahiplerine yapılan ödemelerin göstergesidir.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı iki maaştan biri olan emekli milletvekili maaşı Cumhurbaşkanlığı ödeneğine endekslidir. Maaşımızla ilgili tasarrufta bulunmamız mümkün olmuyordur. Muhalefet işi öylesine zıvanasından çıkardı ki, bu mihneti daha fazla taşımamız mümkün değil. Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
9
7
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Malum Şahıs

bakanlıklarım arabaların akaryakıt parasını denkleştiremiyor doğalgaz ve elektrik giderlerini karşılamak da zorlanıyor diyeceğine ek bütçeyi milletin ve ülke... Devamını Gör

Emre Öztürk

hemen akp'ye oy vermeliyim zammı kabul etmemiş reis.

Bunedio

Yav he he.