Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: '80 Bin İdlibli Türkiye Sınırına Göç Halinde'

Erdoğan: '80 Bin İdlibli Türkiye Sınırına Göç Halinde'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ordusunun operasyonlarını yoğunlaştırdığı İdlib'den kaçan sivillerin sınıra doğru göç ettiğini açıkladı ve Türkiye'nin bu yükü tek başına üstlenmeyeceği uyarısında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin İdlib kentinden 80 bin kişinin Türkiye sınırına doğru göç ettiğini açıkladı.

"Türkiye bu göç yükünü tek başına taşımayacaktır"

"Türkiye bu göç yükünü tek başına taşımayacaktır"

Pazar akşamı İstanbul'da düzenlenen bir törende konuşan Erdoğan, Türkiye'nin Suriye kaynaklı yeni bir göç dalgasını daha kaldıramayacağını ifade etti.

'Dört milyon insanın yaşadığı İdlib'deki son katliamlar sebebiyle bu bölgede tekrar ciddi bir hareketlilik oluştu. Bombardımandan kaçan 80 binin üzerinde İdlibli kardeşimiz ülkemiz sınırlarına doğru göç etmeye başladı' şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı, 'Şayet İdlib halkına yönelik vahşet son bulmazsa bu sayı daha da artacaktır. Böyle bir durumda Türkiye bu göç yükünü tek başına taşımayacaktır' uyarısında bulundu.

Saldırılardan kaçanların oluşturduğu konvoy böyle görüntülendi 🎥

Erdoğan'dan 2015 krizi hatırlatması

Erdoğan'dan 2015 krizi hatırlatması

Bu göç dalgasının Yunanistan ve tüm Avrupa ülkelerinde hissedilebileceğini belirten Erdoğan, çatışmaların durmaması halinde 2015'teki mülteci krizine benzer manzaraların yaşanabileceğini hatırlattı.

Bölgedeki gerilimin azaltılması için Pazartesi günü Ankara'dan bir heyetin Moskova'ya giderek Rus yetkililerle görüşeceğini söyleyen Erdoğan, 'Biz Rusya nezdinde saldırıların son bulması için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz. Alınacak neticeye göre biz de atacağımız adımları belirleyeceğiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8 ayda yaklaşık bin sivil yaşamını yitirdi

8 ayda yaklaşık bin sivil yaşamını yitirdi

Rusya destekli Suriye ordusu son iki gündür, ülkede silahlı muhaliflerin bulunduğu son vilayet olan İdlib'e yönelik operasyonlarını yoğunlaştırmıştı.

Rusya Ağustos ayında İdlib'de yeniden ateşkes ilan edildiğini açıklamış, ancak buna rağmen çatışmalar devam etmişti. Vilayette Nisan ayından bu yana yaklaşık bin sivil yaşamını yitirdi, 400 bin kişi ise yerini terk etmek zorunda kaldı. 

İdlib'de halihazırda yaklaşık dört milyon kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.

Göç dalgası objektiflere böyle yansıdı 📸

Göç dalgası objektiflere böyle yansıdı 📸
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
134
78
18
4
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

rahatsızlık veriyorsak biz çıkalım agam !

Esra Konya

gelin amk gelin bok var amk memleketinde itiniz kopuğunuz gelsin ne idüğü belirsiz 80 bin insan ondan sonra çoluk çocuk kadın cinayetleri haberleriyle dolar ... Devamını Gör

Rendan34

Aaaa ne kadar ayıp. İdlibliler'in Suriyeli kardeşlerimizden neyi eksik. Gelsinler biz onların yerine de sürünüp onları krallar gibi yaşatırız burda. Eşşeğiz ... Devamını Gör