Görüş Bildir
Haberler
Erdal İnönü Anılıyor

Erdal İnönü Anılıyor

ATKN
31.10.2014 - 11:03 Son Güncelleme: 31.10.2014 - 13:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk siyasetinin önemli isimlerinden, ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün oğlu ve eski SHP Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü, ölümünün 7′inci yıldönümünde anılıyor.

Prof. Dr. Erdal İnönü, ölümünün 7'inci yıldönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

2007 yılında 81 yaşındayken hayatını kaybeden Erdal İnönü için düzenlenen törene eşi Sevinç İnönü, yeğeni ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü başta olmak üzere İnönü ailesinin üyeleri ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Burhan Şenatalar, Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu, CHP Milletvekilleri Umut Oran, Süleyman Çelebi, Milletvekili Hurşit Güneş, Şişli Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Sarıgül ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.

Sağanak yağış altında gerçekleştirilen anma töreni Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Edilen duaların ardından bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, Erdal İnönü'nün yaşamı boyunca Türkiye ve insanlığa hizmet eden istisnai bir insan olduğunu söyledi. İnönü'nün Türk siyaseti için çok özel bir insan olduğunu ifade eden Şenatalar, 'Erdal Bey'i bugün burada sadece çok sevdiğimiz bir kişi olarak anmıyoruz, aynı zamanda onun sahip olduğu ve bizlere örnek oluşturan değerleri ile birlikte anıyoruz' diye konuştu. Şenatalar, 'Erdal Bey herşeyden önce dürüst siyasetin sembolüdür. Siyasetin son derece kirlendiği bu ortamda Erdal Bey'i özellikle anmak gerekir. İnsan haklarını son derece inanmış, özümsemiş bir insandı. Bütün yaşamı boyunca barış için örnek tavırlar sergiledi ve her zaman bilgiye dayalı siyaseti savundu. Siyaseti zarif espirileriyle süsledi. Bugün bizler onun temsil ettiği değerlere sahip çıkmalıyız, onun temsil ettiği değerleri Türkiye siyasetine hakim kılmalıyız' dedi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de basın mensuplarına yaptığı açıklamada merhum amcası Erdal İnönü'nin Türk siyasi hayatında örnek alınması gereken bir kişilik olduğunu söyledi. İnönü, 'Amcam çok çalışkan ve üretken bir insandı. Son anına kadar da çalıştı' diye konuştu. Törenin sonunda Hayri İnönü ve Sevinç İnönü, merhum İnönü'nün kabrine kalp şeklinde beyaz güllerden hazırlanan çiçek demeti bıraktı.

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0